Kun lohjalaisen valokuvausliikkeen omistaja päätti myydä yrityksen, sen työntekijät Matti Tirronen ja Kari Saaristo olivat valinnan edessä: ryhtyäkö yrittäjiksi vai työttömiksi?

Lohjalaisessa valokuvausliikkeessä käy kuhina. Katossa kiinni olevat valokirjaimet hohtavat kirkkaina ja niistä muodostuu liikkeen nimi Filmax. Asiakkaita porhaltaa sisään ja työntekijät Matti Tirronen, 24, ja Kari Saaristo, 57, tervehtivät heitä tuttavallisesti.

Filmax on paikallisille tuttu. Liike on toiminut Lohjalla jo vuodesta 1970 ja vanhempi valokuvausliikkeen työntekijöistä, Kari Saaristo, on kaupungin vakiokasvoja.

Työntekijöillä on kädet täynnä, mutta silti he jaksavat hymyillä. Ihmekös tuo, sillä he ovat nykyisin myös valokuvausliikkeen omistajia.

Normaalisti yrityksen ostajan etsiminen vie ison palan yrityskauppaan käytetystä ajasta. Filmaxin tapauksessa sopivat ostajat löytyivät liiketoiminnan sisältä – valokuvausliikkeen työntekijöistä.

– Palaset olivat harvinaisen hyvin kohdillaan. Työntekijät, joilla on tietotaito valokuvausliikkeen pyörittämisestä, olivat kiinnostuneita ja kykeneviä ostamaan liiketoiminnan. Lisäksi liiketoiminnan koko ja hintaluokka olivat sopivat kahden henkilön pyöritettäviksi. Aina näin ei tietenkään ole, Finnveran asiakkuuspäällikkö Janne Koivuniemi kertoo. 

Filmaxin kohdalla palaset kuitenkin olivat hyvin kohdillaan. Miesten tuttu arki muuttui yrittäjän työksi noin vuosi sitten. Alkutaipaleella yrittäjillä meinasi välillä mennä sormi suuhun.

Alussa oli valinta

Puolitoista vuotta sitten valokuvausliike Filmaxin silloiset omistajat halusivat jättää valokuvausalan taakseen ja siirtyä ledivalojen myyntibisnekseen. He päättivät myydä liiketoiminnan. 

Uutinen Filmaxin liiketoiminnan myymisestä yllätti etenkin Karin. Ajatus lähtemisestä tuntui vieraalta 20 vuoden työuran jälkeen. 

Matti ja Kari olivat molemmat pohtineet yrityksen perustamista jo aiemminkin omilla tahoillaan. Matti oli aikeissa perustaa osuuskunnan rakasta harrastustaan autovalokuvaamista varten. Karilla taas yrittäjyys kulkee suvussa. Yrittäjäperheen kasvatti on nähnyt vuosien varrella mitä liiketoiminnan pyörittäminen todella vaatii.

– Äiti täyttää 80 vuotta ja hän tekee vieläkin töitä, Kari kertoo.

– Vanhemmat ovat esimerkillään näyttäneet, mitä yrittäminen on. Kun teet itse itsellesi työtä, et ole kenenkään toisen kyykytettävänä, mutta samassa tulee vastuu.

Vanhemmat ovat esimerkillään näyttäneet, mitä yrittäminen on.

Filmaxin entinen omistaja kertoi myyntiaikeistaan Karille ja Matille yllättäen. 

Oli aivan tavallinen iltapäivä Lohjalla. Kello löi viisi, kun miehet laittoivat valokuvausliikkeen ovet tottuneesti kiinni. Alkoi jokapäiväinen kamppailu kassajärjestelmän kanssa. Se oli jäänyt ajasta jälkeen. Lopulta kaverukset tulivat siihen tulokseen, että järjestelmä olisi syytä päivittää uudempaan. Niinpä he laittoivat Filmaxin omistajalle viestiä.

Omistaja vastasi viestiin merkillisesti. Hän sanoi, että toki järjestelmä olisi hyvä päivittää, mutta samalla asioita voisi käydä laajemmalta kantilta läpi. Hän ehdotti, että hän tulisi käymään valokuvausliikkeessä muutaman päivän kuluttua. Hän piipahtaisi aamusta ennen liikkeen avaamista.

Matti ja Kari menivät hämilleen. Normaalisti miehet hoitivat liikkeen pyörittämisen kahteen pekkaan eikä omistajaa juuri näkynyt. Mikä voisi olla niin tärkeä asia, että se vaatisi hänen läsnäoloaan?

Päivät kuluivat odottavissa tunnelmissa, kunnes tapaamisaamu koitti. Omistaja astui sisään liikkeeseen niin että kello helähti. Häntä selkeästi jännitti. Pienen kiertelyn jälkeen hän ilmoitti luopuvansa yrityksestä ja tarjosi mahdollisuutta ostaa liiketoiminnan. Miehillä jäi hämmennyksestä suut auki.

Ryhtyäkö työttömiksi tai yrittäjiksi?

Kiinnostuneita ostajia olisi ollut tarjolla muitakin. Eräs olisi halunnut ostaa Filmaxin ilman henkilöstöä.

– Oli käytännössä kaksi vaihtoehtoa. Joko me ostetaan liiketoiminta tai lähdetään muille teille.

Omistaja pyysi Karia ja Mattia harkitsemaan asiaa pari vuorokautta ja ilmoittamaan sitten, mitä he haluaisivat tehdä.

Kari ja Matti pohtivat. Liiketoiminnan ostaminen tuntui suurelta haasteelta, mutta ei kuitenkaan mahdottomalta ajatukselta. Puntarissa oli myös yhteistyö ja sitoutuminen. Yhdessä yrityksen perustaminen ja liiketoiminnan ostaminen solmisi heidät yhteen jopa vuosikymmeniksi. Toisaalta työttömyyskään ei inspiroinut.

Ei mennyt pitkään, kun kaverukset sanoivat yhteen ääneen, että liiketoiminta ostetaan. Kari tarttui puhelimeen ja kertoi omistajalle uutiset.

– Eikä ole kaduttanut päivääkään, Kari sanoo hymyillen.

Omistajanvaihdosten aalto

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan Suomessa on yli 350 000 yritystä. Näistä yli 90 prosenttia on mikroyrityksiä eli niissä on alle kymmenen työntekijää. Väestön ikääntyminen tulee aiheuttamaan tulevina vuosina näihin yrityksiin suuria muutoksia. 

Useat mikroyrittäjät ovat valmiita luopumaan yritystoiminnastaan, mutta eivät syystä tai toisesta ole lähteneet liikkeelle asian kanssa. Yrityskaupan ennakointi olisi kuitenkin Finnveran Koivuniemen mukaan toivottavaa. Omistajanvaihdosprosessi kestää normaalisti noin 10 kuukaudesta yli vuoteen, mikä tulee monelle luopujalle yllätyksenä.

Koivuniemi lisää, että vanhoissa yrityksissä on usein potentiaalia, joka saisi tuoreen yrittäjän käsissä uutta potkua. Yrityskaupoista hyötyisivät molemmat osapuolet – myös luopuja, jolle vapautuisi pääomia uusien suunnitelmien toteuttamiseen.

On vaikea ottaa haltuun liiketoimintaa, joka on kiinni pelkästään yrittäjässä, hänen persoonassaan ja tiedoissaan.

Pienet yritykset ovat usein henkilösidonnaisia. Jos yrittäjä on ainoa, jolla on tietotaito ja tarvittavat verkostot, ja jos tätä tietoa ei ole jaettu työntekijöille, yrityskauppa voi olla hankala.

– On vaikea ottaa haltuun liiketoimintaa, joka on kiinni pelkästään yrittäjässä, hänen persoonassaan ja tiedoissaan, Koivuniemi kertoo.

Filmaxin kohdalla valokuvausliike oli henkilöitynyt juuri työntekijöihin. Tämä teki kaupasta helpomman. Käytännössä työntekijöiden työtehtävät eivät muuttuneet radikaalisti, vaikka heistä tuli myös yrittäjiä. Verkostotkin olivat jo valmiina.

Paperisotaa ja malttamattomuutta

Omistajanvaihdos ei tapahtunut yhdessä yössä. Sitä edelsi kolmen kuukauden taistelu byrokratiaviidakossa.

Finnveran Koivuniemi sanookin, että myyjän tulisi valmistautua yrityksen myyntiin hyvissä ajoin, jo useita vuosia ennen tavoiteltua myyntiajankohtaa.

– Jos yrityskauppaan valmistautuu ajoissa, on yritys todennäköisesti halutumpi ostokohde, mikä luonnollisesti usein heijastuu myös prosessin kestoon ja kauppahintaan, Koivuniemi neuvoo.

Filmaxin tapauksessa yrityskauppa tapahtui hyvin nopeasti. Kolmen kuukauden prosessissa Karin ja Matin piti hakea yrityksen ostoa varten lainaa, palkata kirjanpitäjä ja hakea starttirahaa. Asiantuntija-apuun heidän ei tarvinnut nojata, sillä yrityksen edellinen omistaja auttoi heitä papereiden kanssa. Normaalisti asiantuntija-apu on kuitenkin suositeltavaa omistajavaihdoksissa.

Lopulta Nordealta saatu Finnveran takaama laina mahdollisti valokuvausliikkeen oston.

– Sillä saimme ostettua yrityksen. Tuotantolaitteet, omaisuus ja kaikki millä valokuvausliikkeen saa pyörimään. Se oli ihan loistava homma, Kari kertoo.

Ennen omistajanvaihdosta ostajan on hyvä tarkistaa myytävän yritykset kaikki tärkeimmät asiapaperit; voimassa olevat sopimukset, pohjapiirustukset, tilinpäätökset ynnä muut vastaavat. Kauppaprosessissa ei kannata edetä pidemmälle, mikäli pyydettyjä dokumentteja ei ole toimitettu luopujan toimesta. 

Kun paperit on tarkistettu ja ne ovat kunnossa, ostaja voi hakea yrityksen ostoon rahoitusta. Pankkilaina on yleisin tapa rahoittaa yrityskauppa. Yritysjärjestelyissä Nordea voi myös järjestää rahoituksen yhteistyössä useamman rahoittajan kanssa.

– Yrityskaupoissa on tavallista, että rahoituksen järjestämiseksi pankki tarvitsee rahoittajakumppanin. Silloin Finnvera on hyvä vaihtoehto, Koivuniemi neuvoo.

Suomessa Finnvera on mukana noin joka toisessa pientä tai keskisuurta yritystä koskevassa yrityskaupassa. Yrityskauppojen lisäksi Finnveran asiantuntija-alueita ovat alkavien yritysten, kasvun, kansainvälistymisen ja viennin rahoittaminen.

Koska Filmaxilla ei ollut omistajanvaihdoksen jälkeen rekrytointitarvetta, bisnes saatiin heti käyntiin.

Perhetutuista kisälliksi ja mestariksi

Filmaxin nykyisten omistajien yhteinen tarina alkoi jo pitkään ennen yrityksen pyörittämisen arkea. Kaverukset tutustuivat noin kaksikymmentä vuotta sitten: Kari on Matin vanhempien perhetuttu.

Vaikka Kari on Mattia yli kolmekymmentä vuotta vanhempi, ikäero ei ole vaivannut. Yrittäjäkumppanukset kokevat sen enemmän rikkautena kuin rasitteena.

– Tässähän on muumio ja poika, Kari nauraa.

– No ei sentään. Ollaan vähän niin kuin mestari ja kisälli. Semmoinen asetelma kai meilläkin on, hän jatkaa.

Ikäero ei näy arjessa muuten kuin käytännön kokemuksena. Kahden hengen putiikissa miehet hoitavat kuitenkin työnsä tasan. Kun työntekijöitä on kaksi, ei ole varaa nurista työtehtävistä. Pientä työnjakoa on kuitenkin havaittavissa. Kari hoitaa yleensä henkilökuvaukset ja Matti tilitykset.

Kumpikaan miehistä ei pingota liikaa. He kokevatkin olevansa sisimmiltään taiteilijasieluja. Hulluimmat ideat he kuitenkin puivat yhdessä läpi, ja tarpeen tullen jarruttavat toinen toisiaan.

Yrittäjäkumppanit viettävät myös valokuvausliikkeen ulkopuolisen ajan enemmän tai vähemmän valokuvaamisen parissa. Vaikka kuvaaminen on työ, se on myös harrastus.

Matti harrastaa aktiivisesti autovalokuvaamista. Illat ja viikonloput menevät kisojen ja kuvausten parissa. Matti kuvaa muun muassa autoharrastajalehti GTi-magazinelle.

Parasta yrittäjyydessä onkin miesten mielestä se, että aikataulut voi laatia itse ja näin tilaa on myös muille produktioille.

Tulevaisuuden Fimaka

Tulevaisuus näyttää yrittäjäkumppaneista valoisalta. Vastaisuudessa yrityksen agendalla on muun muassa Filmaxin uudelleenbrändäys: Filmax muuttuu Fimakaksi. Myös palveluvalikoimaan tulee pieniä lisäyksiä. Jatkossa olisi tavoitteena tehdä enemmän töitä – ja videoita – myös yritysasiakkaille.

– Meillä on kuvauskopteri ja oikeastaan kaikki kalusto, mitä videoiden tekeminen vaatii. On tarkoitus ruveta tekemään esimerkiksi asuntoesittelyvideoita. Ollaan tehty niistä jo demoa, Matti kertoo.

Ikäeron takia kumppanusten tulevaisuuden haaveet ovat hieman erilaiset. Tosiasia on se, että Kari jää eläkkeelle vuosikymmeniä ennen Mattia. Kari haaveileekin jo salaa Karibian auringosta.

– Viiden vuoden päästä olen lapsenlapseni luona Martiniquella. Tyttäreni valmistui kulttuuriantropologiksi ja asuu nyt siellä. Toivon mukaan pääsen sinne lapsenlapseni luokse, Kari sanoo nauraen.

Toisaalta, jos Kari on yhtään tullut äitiinsä, hän saattaa työskennellä Fimakassa vielä kahdeksankymppisenäkin.

Aika tuo perspektiiviä

Ovi heilahtaa kiinni ja kesäinen tuulahdus virtaa sisään lohjalaiseen valokuvausliikkeeseen. Kari ja Matti katsovat ulos tyytyväisinä. Vaikka päivät kuluvat sisätiloissa, he eivät valita.

Yli vuoden päivät ovat kuluneet siitä hetkestä, kun he löivät ensimmäisen kerran tuotteet omaan kassaan. Sitä tunnetta he eivät unohda. Nyt alun kupliva into ja hektisyys ovat muuttuneet vakaaksi arjeksi. Ajan kuluminen antaa perspektiiviä.

– Vuoden jälkeen voi peilata taaksepäin ja verrata myyntejä. Alkaa saada paremmin selkoa asiakaskäyttäytymisen muutoksista. Osaa jo vähän ennustaa, esimerkiksi miten paljon vuodenajat vaikuttavat, Matti kertoo.

Yrittäjän täytyy olla henkisesti aika vahva.

Yrittäjän saappaat tuntuvat jo ihan mukavilta jaloissa. Silti tulevaisuus on vielä auki, mikä voisi pelottaa heikompaa.

– Yrittäjän täytyy olla henkisesti aika vahva, Kari kertoo hymyillen.

Sitä nämä kaverukset todella ovat.

Aina ei tarvitse aloittaa alusta. Ryhdy yrittäjäksi ostamalla jo toimivan yrityksen. Lue lisää yrityksen ostamisesta 

Mitkä ovat omistajavaihdoksen kuusi vaihetta?  

Nordea Business Centre 0200 2121 (pvm/mpm) auttaa sinua puhelimitse yrityksen pankkiasiointiin liittyvissä asioissa ma–su 24 h/vrk.

Teksti: Susanna Hyvärinen

Kuvat: Pinja Nikki

Kopioi sivun linkki: