Robben Pikku Puutarha uskoo, että suomalainen maanviljely saadaan pelastettua tekemällä rohkeasti innovatiivisia uudistuksia.

Robert Jordas naputtaa kosketusnäyttöä. Hän seisoo hämärässä liilalla valaistussa huoneessa. Hänen takanaan seisovat lattiasta kattoon yltävät metalliset telineet, joissa kasvaa tuuheita yrttipuskia neljässä eri kerroksessa. Niitä valaisevat värikkäät led-valot. Kosteassa ja lämpimässä ilmassa tuoksuvat vienosti basilika ja turve.

– Tästä näkee, kuinka lämmintä ja kosteaa täällä nyt on. Jos tuntuu, että happi loppuu, niin se johtuu korkeasta hiilidioksiditasosta.

Robert on toinen salaatteja ja yrttejä viljelevän Robben Pikku Puutarhan perustajista ja omistajista. Tänä kesänä hänen yrityksensä on testannut kerrosviljelymenetelmää, jonka pyrkimyksenä on kasvattaa yrttejä tehokkaammin ja energiaa säästäen. Kasveja kasvatetaan täysin suljetussa tilassa auringon valolta suojattuna. Uuden tekniikan avulla säädellään lämpötilaa, valonmäärää sekä hiilidioksidi- ja kosteustasoa. Siten kasvien kasvuolosuhteet voidaan pitää optimaalisina ympäri vuoden. Robert on jo huomannut, että kasvit kasvavat nopeammin ja ne voidaan laittaa aikaisemmin myyntiin.

Suomessa esimerkiksi viljan viljely ei ole ollut pitkien pimeiden talvien ja viileiden kesien vuoksi tähän mennessä kovin kannattavaa.

Tällä alalla toimivien kiinnostuksen kohde numero yksi on, miten viljelystä tehdään kannattavaa.

– Eihän perinteisellä peltoviljelyllä saa edes kunnolla ruokaa pöytään tai vaatteita lapsille. Tällä alalla toimivien kiinnostuksen kohde numero yksi on, miten viljelystä tehdään kannattavaa. Miten kasvit saadaan kasvamaan nopeammin ja energiaa säästäen, Robert sanoo. 

Sen vuoksi hänen mielestään kannattaa ottaa riskejä ja testata uusia toimintatapoja. Robben Pikku Puutarhan kohdalla rohkeus tehdä uusia investointeja on kannattanut. Sen avulla yrityksen liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisen neljän vuoden aikana. 

Yritys ei kuitenkaan ollut menestystarina syntyessään. Tähän pisteeseen on päästy monien mutkien ja kompastuskivien kautta.

Tieto ja taito menestyvän yrityksen pohjana

Muutamaan kertaan osa herneenversoista meni täysin pilalle. Robert ei ollut tehnyt viljelyn vaatimia työvaiheita oikeaan aikaan oikeassa järjestyksessä. Silloin Robert ajatteli, että hänen on ryhdistäydyttävä ja saatava tuotantotehokkuus kohdilleen.

Robert opiskeli Helsingissä Teatterikorkeakoulussa ja piti koulun ohella herneenversoja viljelevää yritystä pystyssä. Kaksi kertaa viikossa hän ajoi herneenversoja tukkuun ennen aamuluentoja. 

Vaikka yritystoiminta ei ollut niin tuottavaa, että Robert olisi voinut maksaa siitä itselleen palkkaa, motivaatio viljelemiseen säilyi, sillä se tarjosi mukavaa tasapainoa teatterimaailmalle.

– Sitä kautta jalat pysyivät maassa ja sormet mullassa.

Robert on harrastanut viljelyä pienestä asti. Hän on syntynyt ja kasvanut maatilalla, jossa kasvatettiin kesäisin mansikoita ja herneitä. Mansikoiden poiminnasta hän ei niin pitänyt, sillä hän oli siinä niin hidas, mutta torimyynnistä hän piti kovasti. 

Torilla opin kaupankäynnin perusteet. Se oli paikka, missä oppi suhtautumaan oikealla tavalla asiakkaaseen.

– Se oli intensiivistä. Torilla opin kaupankäynnin perusteet. Se oli paikka, missä oppi suhtautumaan oikealla tavalla asiakkaaseen. Siellä piti pärjätä kilpailussa muiden myyjien kanssa ja saada oma tuote myytyä. Sitä kautta opin, miten ison työn takana raha on.

Kouluikäisenä Robert osallistui 4H-kerhoon, jossa jokainen lapsi perusti oman pienen yrityksen. Lasten piti kirjata seurantavihkoon, mitä he olivat kylväneet, mihin aikaan, miten viljelmiä hoitivat ja minkälaisen sadon he siitä saivat. Robertilla oli pieni kasvihuone, jossa hän viljeli tomaatteja ja kurkkuja. 

Lapsena aloitettu harrastus jatkui opiskeluaikoina. Alussa Robert ei tuntenut alaa riittävän hyvin ja teki paljon virheitä, mutta silti kiinnostus alaa kohtaan kasvoi ja kasvoi. 

Robert haki tietoa kaikkialta, mistä sai. Hän kävi messuilla, tutustui eri yrityksiin, kävi matkoilla ja luki alan kirjallisuutta. Näin kokemusta karttui. Pienen maanviljely-yrityksen pinta-alan käyttötehokkuus alkoi olla maan kärkiluokkaa.

Robben Pikku Puutarha laajensi valikoimaansa herneenversoista muihin yrtteihin ja salaatteihin. Alussa tuotteita myytiin pääasiassa ravintoloille, mutta pikkuhiljaa asiakkaaksi tuli myös suuria kauppaketjuja.

”Taattua laatua, vain Lidlistä” lukee korkean pinon laatikoissa. Robben Pikku Puutarhan salaatteja ja yrttejä kuljetetaan esimerkiksi kaikkialle Suomeen Lidl-ketjun myymälöihin.

Kun yrityksen toiminta alkoi olla kannattavampaa, yrityksen omistajilla syntyi haave omasta kasvihuoneesta. Mutta sitä varten he tarvitsivat pääomaa.

Kasvua investointien avulla

– Tämä kasvihuone on rakennettu kotitilalleni, Robert sanoo hymyillen ja pyyhkäisee kädellään lapinjärveläistä peltomaisemaa. 

Kesätuulessa pöllyävällä hiekkatiellä tuleekin vastaan Robertin isä. Traktorin ohjaamosta hän heilauttaa kättään ohilukijoille ja jatkaa matkaansa tilalle töihin. 

Omaa kasvihuonetta varten omistajat hakivat lainaa ja maataloustukea. Nordea ja paikallinen Ely-keskus tulivat laskelmissaan siihen tulokseen, että tilan toiminta on kannattavaa ja siinä on vielä kasvuvaraakin jäljellä. Siten he saivatkin yhteensä 800 000 euroa lainaa ja erilaisia maataloustukia. Kotitila takasi suuren lainan.

– Maksamme lainaa pikkuhiljaa takaisin. Investointien tekeminen on kuitenkin joka kerta ollut kannattavaa. 

Muutama vuosi kasvihuoneen rakentamisen jälkeen he laajensivat sitä vielä. Investointien avulla yrityksen liikevaihto kasvoi 800 000 eurosta reiluun kahteen miljoonaan euroon. 

Uuden kasvihuoneen myötä yritys alkoi työllistää enemmän – niin Robertia kuin uusia palkattuja työntekijöitäkin. Robert jätti työnsä Svenska Teaternilla Helsingissä ja muutti takaisin Lapinjärvelle maanviljelijäksi. Näin harrastuksesta tuli kokopäivätyö. 

Robert ei kuitenkaan koe, että teatteriopinnot olisivat menneet hukkaan, sillä hän on pystynyt hyödyntämään sen kautta hankittuja taitoja yrityksen kehittämisessä ja johtamisessa. Nykyisessä työssään Robert on tarvinnut näyttelijänlahjoja moneen otteeseen.

Ne ovat voineet olla tilanteita, joiden sujuvuus on ratkaisevaa koko yritystoiminnan kannalta. Niissä tilanteissa näyttelijän taidot ovat tulleet tarpeeseen.

– Sitä aina välillä löytää itsensä yritysjohtajien, poliitikkojen tai sijoittajien kanssa tilanteista, joissa huomaa, ettei oma tietotaso riitä tai pitää tehdä nopeita päätöksiä. Ne ovat voineet olla tilanteita, joiden sujuvuus on ratkaisevaa koko yritystoiminnan kannalta. Niissä tilanteissa näyttelijän taidot ovat tulleet tarpeeseen.

Kannattavuutta vahvistetaan uuden teknologian käyttöönoton avulla

Robert ei halua nähdä yrttien ja salaattien viljelemistä vain pikku näpertämisenä, vaan hän haluaa tehdä siitä kannattavaa yritystoimintaa. 

– Maalla on paljon nuorta ja koulutettua väestöä. Haluan nähdä viljelyssä enemmän innovatiivisuutta ja kehittämistä. 

Robert onkin aina suhtautunut avoimesti uusiin viljelymenetelmiin. Kiinnostus kerrosviljelyä kohtaan heräsi jo yrityksen alkumetreillä. Vuosien aikana kerrosviljelytekniikka on kehittynyt valtavasti ja tekniikan hinta on laskenut. Sen vuoksi Robert uskalsi testata viljelymenetelmää. Ensimmäinen kerrosviljelyhuone vihittiin viime keväänä testikäyttöön.

Kokemukset menetelmän toimivuudesta ovat olleet niin hyviä, että yrityksessä ollaan valmiita hyödyntämään sitä laajemmassa mittakaavassa. Ensi keväänä alkaa myös yhteistyö japanilaisen teknologiajätti Fujitsun kanssa. Yhteistyöprojektissa hyödynnetään pilvipalveluita ja viljelyn automatisaatiota. 

– Tämä projekti tulee viemään yritystä vielä nopeammin eteenpäin, Robert sanoo innostuneena. 

Hän uskoo, että kerrosviljely tulee yleistymään ja että tuotteita tullaan tuottamaan siellä, missä kuluttajat ovat. Suurista yksiköistä siirrytään pieniin ja tehokkaisiin yksiköihin. 

Joskus tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että viljelemme paikallisesti tuotteita ulkomailla, mutta hallinnoimme niitä täysin etänä Suomesta käsin.

– Tätä menetelmää voi hyödyntää missä vain, Robert sanoo ja jatkaa: 

– Hedelmätön maaperä ei ole silloin viljelyn esteenä. Joskus tulevaisuudessa voi olla mahdollista, että viljelemme paikallisesti tuotteita ulkomailla, mutta hallinnoimme niitä täysin etänä Suomesta käsin.

Pienestä herneenversoja viljelevästä Robben Pikku Puutarhasta on kasvamassa kansainvälinen maanviljelyn edelläkävijäyritys.

Tutustu tarkemmin, miten Nordea voi auttaa maatilayrittäjää

Nordea Business Centre 0200 2121 (pvm/mpm) auttaa sinua puhelimitse yrityksen pankkiasiointiin liittyvissä asioissa ma–su 24 h/vrk.

Haaveiletko yrittäjyydestä? Hyödynnä työkalut täältä

Teksti: Hanna Schneider

Kuvat: Pinja Nikki

Kopioi sivun linkki: