Sairaskohtaus pakotti Seppo Morrin tauolle yrityksestään, mutta onneksi jatkaja elämäntyölle löytyi omasta perheestä. Mika ja Tiina Morri ovat rakentaneet muutamasta kaivinkoneesta ja kuorma-autosta vuosien saatossa sinisen laivueen, jolle mikään nosto tai kuljetus ei ole liikaa.

Väristä ei voi erehtyä, kun jo toinen tunnistettavan sininen kuorma-auto ajaa vastaan matkalla Lahden Jokimaan yrityspuistoon. Perillä Maansiirto Morri Oy:n pihassa odottelevat enää yrityksen kiinteistöistä huolehtivan tytäryhtiö Lahden Sinisten vaihtolavat, vieri viereen uutuuttaan hohtavan hallin viereen parkkeerattuina – ja tietenkin samalla baltic blue -tavaramerkillä maalattuina.

Talvi ei ole hiljentänyt yrityksen toimintaa. Mika ja Tiina Morrin omistamat kuorma-autot ovat jo aamusta lähes viimeistä myöten ajamassa tavaraa asiakkaille pitkin eteläistä Suomea. Kuljettajien apuna on myös Mikan isä, yrityksen perustaja Seppo Morri.

Maansiirto Morri on juuri kotiutunut uusiin, laajempiin tiloihinsa. Jos hyvin käy, tupaantuliaisia vietetään tammikuussa reilun kahdenkymmenen työntekijän voimin. Yrityksen nopean kasvun takana ovat monipuolisuus ja luotettavuus: Mikan ja Tiinan puhelimet pirisevät taukomatta. Asiakkaiden tarpeista huolehtiminen on heille kunnia-asia.

– Millä asialla asiakas soittaakaan, ja oli tarve suuri tai pieni, kyllä me ratkaisun järjestämme, Mika tokaisee.

Yritys on kehittynyt vuosikymmenten saatossa poikkeuksellisen omistajanvaihdoksen seurauksena.

Onni onnettomuudessa

Maansiirto Morrin tarina alkoi Virroilla, missä viljelijäperheen poika Seppo Morri sai ajatuksen lähteä tekemään kaivinkoneen kuljettamisesta elämäntyötään. Alkusysäys uralle tuli vuonna 1965, kun Seppo pääsi kaivinkonekurssille Lokomolle ja mukaan Saimaan kanavan laajennustöihin. Pian Mika-pojan syntymän jälkeen vuonna 1973 Sepolla oli jo oma toiminimi ja kaivinkone, jolla hän kiersi töissä pitkin Lahden seutua.

Mika on vakuuttunut, että oma polku olisi joka tapauksessa seurannut isän jalanjäljissä, vaikka nuoruudessa tulevaisuus ei näyttänytkään niin selkeältä. Ennen armeijaan lähtöä Mika suoritti autonasentajan ammattikoulututkinnon, ja sai jonkin verran kokemusta kaivuutöistä, mutta kipinä alalle puuttui.  

Sattuma puuttui kuitenkin peliin, kun Seppo kesällä 1992 joutui vakavan sairaskohtauksen seurauksena sivuun työnteosta. Juuri armeijasta palannut Mika oli tosipaikan edessä: maansiirto oli vilkkaimmillaan ja perääntyminen nyt merkitsisi, että sovitut työt jäisivät tekemättä. Se ei käynyt päinsä.

– Siinä vaiheessa ei ollut vaihtoehtoja, Mika kertoo.

Saamansa hyvän hoidon ansiosta Sepon terveys koheni nopeasti ja jo puolen vuoden päästä hän oli jälleen valmis palaamaan töihin. Sen puolen vuoden aikana tulikokeen läpi käynyt Mika oli tehnyt päätöksensä: hän jatkaisi töitä isänsä jalanjäljissä.

Sukupolvenvaihdosten asiantuntija Veikko Niinikoski Nordeasta kertoo, että oppiminen käytännön töissä on tavallinen ja tepsivä keino tulevan yrittäjäpolven kasvattamiseen.

– On muistettava, että firman perustajakin on aloittanut perusteista ja tuntee yrityksensä siksi läpikotaisin. Kun aloittaa työt lapionvarresta, oppii itsekin, Niinikoski summaa.

Näin kävi myös Mika Morrin tapauksessa. Hän opetteli Sepon rinnalla alusta lähtien maankaivuun salat, ja työt jaettiin tasaisesti kaivinkoneiden kesken.

”Hämeessä kun ollaan”

Tiina tuli Mikan elämään vuonna 1995. Muutamassa vuodessa he menivät naimisiin ja perustivat perheen. Vuonna 2004, kun Tiina oli käynyt tavaraliikenteen yrittäjäkurssin ja lapset olivat ehtineet varttua kouluikään, hän alkoi hoitaa miehensä apuna silloisen kommandiittiyhtiö Maansiirto Morrin laskutusta. Samana vuonna yritykseen tuli ensimmäinen kuorma-auto ja sen myötä myös ensimmäinen vieras työntekijä – molemmat ovat edelleen osa yrityksen vakiokalustoa.

Kun investoinnit ja henkilöstö kasvoivat, myös yritysmuodon muutos alkoi käydä ajankohtaisemmaksi. Kun uusia kuorma-autoja tilattiin jälleen vuonna 2009, niiden tarroihin kirjoitettiin jo tulevaa ennakoiden ”Maansiirto Morri Oy”.

– Mutta Hämeessä kun ollaan, siirtymä oli ehkä turhankin verkkainen, Tiina sanoo.

Papereiden laatiminen viivästyi jokapäiväisten kiireiden keskellä vielä kolmella vuodella. Samalla vastuut ja verotaakka alkoivat hiljalleen kiristää kasvavaa yritystä, josta Mika ja Tiina olivat vastuussa myös yksityisellä omaisuudellaan.

– Kommandiittiyhtiö oli yritysmuotona meille yksinkertaisesti liian raskas. Piti punnita investointien mukana tulleet riskit: jos jotain olisi tapahtunut, olisimme olleet itse takaamassa velkoja.

Yritysmuodon muutoksen ohella yrityksen omistajanvaihdos oli tekemättä enää paperilla. Mika ja Tiina vastasivat itsenäisesti yrityksen pyörittämisestä, rekrytoinneista ja hankinnoista. Seppo-isä teki töitä yhtenä työntekijänä muiden joukossa. Tämä järjestely sopi kaikille osapuolille mitä parhaiten.

– Isä on antanut vapaat kädet eikä millään tavoin ole yrittänyt ohjailla firman toimintaa. Niinpä meillä ei isä-poika-asetelmasta huolimatta ole ollut mitään konflikteja, Mika sanoo.

Niinikosken mukaan luopuvan yrittäjän läsnäololla ja sparrauksella on suuri arvo, kun hänellä on tarjottavanaan tietotaitoa ja asiantuntemusta uudelle yrittäjäpolvelle.

Jos vanhalle yrittäjälle kuitenkin jää valtaa esimerkiksi osakkeiden äänivallan muodossa, on Niinikosken mukaan harkittava, missä vaiheessa on sopiva aika päästää irti ja antaa luottamuksenosoitus jatkaville yrittäjille.

– Vanhan yrittäjän tietotaidon siirtymisen ja vallan siirtämisen yhdistäminen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi on mietittävä erikseen jokaisessa yrityksessä, Niinikoski summaa.

Sukupolvenvaihdoksen monet muodot

Morrien sukupolvenvaihdos saatiin valmiiksi vuonna 2012, kun osakeyhtiön enemmistöomistus siirtyi Mikalle. Järjestely toteutettiin lahjoituksena, mikä suosii yrityksen jatkajaa: kauppahinnan ja vaikkapa luopuvan yrittäjän eläketurvan täydentämisen sijaan tärkeämpänä pidettiin omistuksen siirtymistä sitoutuneille omistajille.

Veikko Niinikoski kertoo, että lahjoituksen tai perinnön ohella yleisiä tapoja tehdä omistuksen vaihto ovat kauppa käypään tai alennettuun hintaan tai se, että osakeyhtiö hankkii luopujaosakkaalta osakkeet. Jokaisella järjestelyllä on puolensa, mutta myös yhteisiä helpotuksia yrityksen siirtämiseen löytyy.

– Sekä luovutusvoittoverotuksessa että perintö- ja lahjaverotuksessa huomioidaan sukupolvenvaihdokset omilla huojennussäännöksillään, kun yrityksen jatkaja osoittaa sitoutumisensa pitkäaikaisesti.

Omistajanvaihdosta suunnitellessa Niinikoski neuvoo harkitsemaan, onko järjestelystä syytä hakea ennakkoratkaisua verohallinnosta. Näin omistajat ovat samalla sivulla veroseuraamuksista, joita yrityksen siirtämisestä voi tulla.

– Yrityksen arvoa määritellessä voidaan kysyjästä riippuen painottaa hyvinkin eri asioita. Myös itselle ilmeiseltä vaikuttavissa tapauksissa väärä hinnoittelu voi kostautua arvaamattomasti, Niinikoski kertoo.

Yleensäkin Niinikoski suosittelee kääntymään eri asiantuntijoiden puoleen, kun suunnittelee siirtymää. Tarvittavien asiakirjojen laatimisessa ja yhtiöjärjestyksen lukemisessa kysytään juridista erityisosaamisista. Tilintarkastajan ja taloushallinnon näkemykset ovat arvokkaita arvonmäärittämisessä ja yritysjärjestelyitä tehtäessä. Tukea kannattaa myös hakea niiltä yrittäjiltä, joilla on sukupolvenvaihdoksesta omakohtaista kokemusta.

Järeä kalusto turvaa aseman suurissakin muutoksissa

Kahdessakymmenessä vuodessa Mika ja Tiina ovat seuranneet näköalapaikalta toimialan perinpohjaista muutosta. Vielä vuosituhannen alussa yritykseltä kysyttiin työmaille autoja ja koneita tuntihintaan. Nyt yhä useampi asiakas tarjoaa suuria urakoita, jotka hoidetaan alusta loppuun asti ja hinnoitellaan sen mukaisesti. Vaikkapa sähköverkkoyhtiölle tehdään maansiirtotöiden ohella myös asfaltoinnit ja kaapelien vedot.

– Mittakaava on muuttunut, kun kaivuutöissä puhutaan metrien sijaan kilometreistä, joskus sadoistakin, Mika kertoo.

Maansiirto Morrille urakkatyöt ovat merkinneet vahvaa kasvua. Kokonaisuuksiin kysytty kalusto on merkinnyt uusia investointeja ja samoin vaatinut lisää henkilöstöä käyttämään kalustoa. Hyvä esimerkki järeästä työkalustosta ovat kymmeniin metreihin kurkottavat nosturiautot, jotka on hankittu yritykselle Nordea Rahoituksen avulla

Vahva osaaminen, toimintavarma ja riittävän monipuolinen kalusto sekä aina toimintavalmis ja sitoutunut henkilöstö erottuvat tällä alalla edukseen. Arvokkaiden investointien vastapainoksi on myös tärkeää, että urakoita ei myydä liian halvalla. 

– Sitä mukaan, kun on tilattu uusia nostureita, asiakkaalla olisikin tarvetta jo sitä suuremmalle kalustolle, Mika kertoo.

Uusin 105 tonnimetrin nosturiauto on tehoiltaan ja kokoluokaltaan moninkertainen ensimmäisiin laitteisiin verrattuna. Samalla on noussut myös hinta: uusin nosturihankinta on selvästi yrityksen kaikkien aikojen suurin. Alustat ja päällisrakenteet varta vasten tilattuna sen arvo on yli 500 000 euroa.

Maansiirto Morri Oy:n asiakasvastuullinen johtaja Mirja Lehtola Nordeasta pitää yrityksen menestymistä monen tekijän summana.

– Vahva osaaminen, toimintavarma ja riittävän monipuolinen kalusto sekä aina toimintavalmis ja sitoutunut henkilöstö erottuvat tällä alalla edukseen. Arvokkaiden investointien vastapainoksi on myös tärkeää, että urakoita ei myydä liian halvalla. 

Lehtolan mukaan yrityksellä on oltava myös osaava työnjohto, hyvä käyttöpääoman hallinta ja mielellään vahva puskurirahasto kassassa, jotta voidaan varautua välillä voimakkaisiinkin kausivaihteluihin.

Tyyntä horisontissa

Vaikka Lahdessa lumi peittää maan, Mikan ja Tiinan ajatukset ovat hiljalleen jo ensi kesässä, jolloin maansiirto alkaa taas toden teolla. Yritys on palkkaamassa ensimmäistä kertaa ajojärjestelijän keventämään taakkaa pois kuljettajilta itseltään ja kohentamaan entisestään palvelun laatua.

Yrittäjyys merkitsee myös sitä, että meillä on vastuu työntekijöistä ja heidän perheistään. Kuka jatkaja tulevaisuudessa onkaan, toivomme, että hän jakaisi saman rakkauden tähän yritykseen.

Mika ja Tiina povaavat yritykselle tasaisia aikoja. Töitä riittää vuoden ympäri, talousvaihteluista huolimatta. Kun yritys ei ole rakentamassa uutta, se korjaa vanhaa ja päivittää kunnallistekniikkaa tähän päivään.

–  Esimerkiksi valokuitukaapeleita pääsee nyt vetämään joka niemen notkelmaan, Mika lisää.

Lahden Sinisten Oy:n perustamisen kautta myös omat, nyt jo täysi-ikäiset pojat on saatu sitoutettua mukaan yrityksen osakkeenomistajiksi, vaikka kuorma-autot ja kaivinkoneet eivät jälkikasvua juurikaan ole kiinnostaneet. Mika samaistuu lastensa tilanteeseen, ja vanhemmat suhtautuvat vuosien päässä odottavaan omistajanvaihdokseen tyynin mielin.

– Yrittäjyys merkitsee myös sitä, että meillä on vastuu työntekijöistä ja heidän perheistään. Kuka jatkaja tulevaisuudessa onkaan, toivomme, että hän jakaisi saman rakkauden tähän yritykseen, Tiina sanoo. 

Suunnitteleko sukupolvenvaihdosta, eläkkeelle siirtymistä tai oletko saanut yrityksestäsi ostotarjouksen? Nordea avustaa omistajanvaihdoksen suunnittelussa. 

Mikä yritysmuoto sopii sinun tarpeisiisi?

Luottolimiitti on kätevä ratkaisu kassan hallintaan ja kausivaihteluiden tasaamiseen – Tutustu tilin luottolimiittiin 

Kasvu Open 2017 luotsaa kohti yrityskauppaa

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvuun tähtäävä sparrauskilpailu, joka tuo yhteen yrittäjät ja asiantuntijat. Mukaan haetaan yli 450 yritystä testaamaan ideoitaan ja sparraamaan kasvuaan 900 liike-elämän huipun kanssa.

Vuonna 2017 mukana on ensimmäistä kertaa Kohti Yrityskauppaa -kasvupolku, joka on suunnattu jokaiselle yrityksen ostoa, myyntiä tai sukupolvenvaihdosta suunnittelevalle yritykselle. Kilpailu parhaan kasvupotentiaalin yritystarinasta huipentuu kesäkuussa 2017 finaalitilaisuuksiin ympäri Suomea.

Kasvu Openin maksuttoman sparrausohjelman mahdollistaa Nordea yhdessä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Hae mukaan Yrityskaupan kasvupolkuun, ilmoittaudu starttitilaisuuksiin ja lue lisää tästä.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Kopioi sivun linkki: