“Slush oli ihan käsittämättömän hieno tapahtuma”

20-tuntisia työpäiviä ja yli 200 uuden kontaktin verkosto. Startup-yritys Holda Technologies vietti Slushissa kolme päivää, joista ei puuttunut kiirettä, hedelmällisiä tapaamisia, onnistumisia ja hauskanpitoa.

Startup-yrittäjä Vesa Robertssonin kalenteri on täynnä sovittuja tapaamisia potentiaalisten sijoittajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Työpöydällä odottaa vino pino käyntikortteja läpikäytäväksi. Slushin jälkipyykissä riittää pestävää vielä moneksi viikoksi.

Ajassa tapasi Robertssonin marraskuussa, kun hänen yrityksensä Holda Technologies valmistautui täydellä höyryllä startup-tapahtuma Slushiin. Holda rakentaa sovellusta, jonka tarkoitus on tehdä vuokra-asumisesta helpompaa, nopeampaa ja paperitonta niin vuokralaiselle kuin vuokranantajallekin.

Toimitusjohtaja Robertssonin lisäksi Holdan perustajatiimiin kuuluvat operatiivinen ja talousjohtaja Antti Saarni sekä tekninen johtaja Miika Petäjäniemi.

Slush on nyt takana, mutta sen tuomat lukuisat mahdollisuudet vielä edessä.

– Aloitimme juuri yhteistyön Sowellus Oy:n kanssa. Yhdessä pystymme tarjoamaan palvelukokonaisuuden, joka ratkaisee monia vuokra-asuntomarkkinoiden haasteita ja ongelmia. Tärkeä osa kokonaisuutta tulee olemaan Sowellus Oy:n kehittämä uudenlainen avainten kuittaus sekä hallintatyökalu LokiTime, kertoo tyytyväinen yrittäjä.

Tapahtuman aikana sovittujen tapaamisten lisäksi Slushista jäi yli 200 kiinnostunutta asiakasta sekä kumppania kontaktoitavaksi. Kuun lopulla haastatellaan myös Slushista löytyneitä mahdollisia tulevaisuuden holdalaisia.

Kolme päivää huimaa kirittämistä

Kuten holdalaiset osasivat odottaa, olivat Slush-päivät täynnä ohjelmaa aamusta iltaan. Sovittuna oli jo valmiiksi lukuisia tapaamisia tapahtumaan saapuvien sijoittajien sekä kiinteistöalan yritysten kanssa. Tapaamisten lisäksi Holda osallistui Slush 100 -kilpailuun ja esitteli tuotettaan Slushin startup-aukiolla.

– Olivathan ne kolme päivää aivan uskomatonta juoksemista. Parhaimmillaan päivät venyivät 20-tuntisiksi. Onneksi Nordea sponssasi liput tapahtumaan viidelle tiimimme jäsenelle. Jos olisimme olleet vaikka Antin kanssa kaksin, ei siitä olisi tullut mitään, Robertsson summaa.

Koossa Startup-yritysten terävin kärki

Ahkera työ Slushissa kannatti, sillä arvokkaiden kontaktien solmimisen lisäksi Holda sijoittui Slush 100 -kisassa 50 parhaan yrityksen joukkoon.

– Olen todella tyytyväinen sijoitukseemme. Kilpailun taso oli kova. Mukana oli paljon yrityksiä, joiden liiketoiminta on meitä jo paljon pidemmällä, kertoo Robertsson.

Kilpailu toi yritykselle näkyvyyttä Slushissa. Kisan lomassa startup-yritykset pääsivät tapaamaan toisiaan, sijoittajia sekä asiantuntijoita niin illallisilla kuin keskustelutilaisuuksissakin.

– Oli mahtavaa päästä tutustumaan startup-yritysten terävimpään kärkeen, Robertsson iloitsee.

Holdan tuote sai tapahtuman osallistujilta lämpimän vastaanoton, ja sen esittelykojulla riitti innokkaita tutustujia jonoksi asti. Tuote sai paljon positiivista palautetta, ja sitä pidettiin erittäin hyödyllisenä työkaluna kiinteistömarkkinoille. Kaiken kaikkiaan Robertsson on hyvin tyytyväinen siitä, että Holda osallistui tapahtumaan.

– Ylipäätänsä Slush oli ihan käsittämättömän hieno tapahtuma. Saman katon alle oli koottu niin paljon potentiaalia ja mahdollisuuksia. Parasta olivat erilaiset tapaamiset, oma lava-aika Slush 100 -kilpailussa, yleinen pöhinä sekä, no, jatkobileet totta kai, Robertsson hehkuttaa.

“En vaihtaisi muuhun”

Seuraavaksi Holdan tähtäimessä on saada sovellus valmiiksi ja yhteistyösopimukset solmittua.

– Jos katsotaan tästä vuosi eteenpäin, näen, että tuotteemme on vahvasti kotimaan markkinoilla ja katse on siirretty kohti kansainvälisiä markkinoita. Tavoittelemme vahvaa kasvua, Robertsson tiivistää.

Holdan tarina on ollut tähän mennessä menestystä ja onnekkaita käänteitä täynnä. Robertssonin mielestä startup-yrittäjyydessä on kuitenkin myös omat haasteensa. Kuten se, että kaikki pitää aloittaa tyhjästä. Ei ole olemassa sääntöjä tai työskentelykäytäntöjä, joita seurata. Kaikki luodaan ja määritellään itse. Robertssonin mukaan yrittäjyydessä käydään tunneskaaloja läpi ihan omanlaisella voimakkuudella.

– Ilouutinen saa tanssimaan ympäri huonetta kymmeneksi minuutiksi. Kun taas tulee takkiin, se todella tuntuu, Robertsson kuvailee.

Robertsson pitää startup-yrittäjyyttä kuitenkin niin antoisana, ettei hän ainakaan tällä hetkellä voi kuvitella itselleen mitään muuta työtä.

– Jos tällä pystyn tekemään loppuelämän elannon, en vaihda kyllä muuhun.

Juttu on osa kaksiosaista sarjaa. Jos haluat tietää lisää Holdan tarinasta, lue juttusarjan ensimmäinen osa täältä.

Kiinnostuitko startup-yrittäjyydestä? Lue toinen rohkea startup-tarina täältä.

Lue lisää Nordean yrityspalveluista.

Teksti: Oona Kansi

Kuvat: Johanna Taskinen

Kopioi sivun linkki: