Kontaktiverkosto kuntoon, yrittäjä!

Jussi Heinilällä on takanaan 30 vuotta kokemusta kansainvälisen liiketoiminnan parissa. Hänen viestinsä kasvua tavoitteleville yrittäjille on: hyödyntäkää verkostoja.

On helppo todeta, että suomalaisten yritysten pitää kasvaa, kansainvälistyä ja työllistää. Vaikeampaa on sanoa, mitä kasvun tavoittelu vaatii tekemisen tasolla, yrityksen arjessa.

Kun on kyse kasvun ja kansainvälistymisen tavoittelusta, on Jussi Heinilä yksi niistä kokeneista tekijöistä, joiden kanssa yritykset istuvat mielellään juttusille.

Jussi Heinilä, yrittäjä itsekin Accelerando-yrityksessä, auttaa kasvuhalukkaita yrityksiä kansainvälistymään ja kasvattamaan bisnestään. Hänen 30 vuoden kokemuksensa kansainvälisestä liiketoiminnasta voi olla mittaamattoman arvokasta yritykselle, jolle ei ole ehtinyt kertyä kokemusta päivääkään.

– Yrityksen on tärkeää saada ulkopuolisia näkemyksiä. Sitä helposti sokaistuu oman toimialan ja yrityksensä vakiintuneille käytännöille eikä välttämättä ajattele 'out-of-the-box'. Jos haluaa maailmalle, tarvitaan luovia ratkaisuja.

Heinilä on yksi ympäri Suomea järjestettävien Kasvu Open –tapahtumien "Mylläreistä". Mylläreiden tehtävänä on auttaa kasvua tavoittelevia yrityksiä oikealle polulle ja tarjota heille yhtä yrityksen kriittisimmistä resursseista: osaamista.

Verkostoja ei pidä säästellä

Kasvu Open -tapahtumiin osallistuvien yritysten haasteiden kirjo on laaja. Yksi haluaa apua tuotteensa kehittämisessä, toinen myyntikanavien löytämisessä, kolmas pohtii rahoitusta ja neljäs uusia rekrytointeja.

Yhden asian tärkeyttä Jussi Heinilä haluaa erityisesti korostaa: verkostoja.

– Yritykset ovat kehittyneet Suomessa tässä asiassa huimasti. Nykyään tajutaan käyttää verkostoja, Heinilä kehuu.

Mitä tulee kasvusuunnitelmiin, voi yhden henkilön asiantuntemus tai kontakti maailmalla auttaa yritystä paljon eteenpäin. Sen takia Heinilä pyrkii yhdistämään uusia yrityksiä omiin verkostoihinsa niin paljon kuin mahdollista.

– En säästele kontaktiverkostoani. Kun tunnen jonkun, josta voi olla yritykselle apua, hoidan esittelyn.

Kasvu Open

Kasvu Open -tapahtumakin on syntynyt tarpeeseen verkottaa yrittäjiä ja asiantuntijoita keskenään. Vain innostumalla, innovoimalla ja yhdessä tekemällä voidaan saada kasvua aikaan.

– Vaaleja tulee ja menee, mutta kasvu tulee yksittäisten yritysten nälästä ja rohkeudesta. Me haluamme auttaa Suomea kasvuun yritys kerrallaan, Kasvu Open -tapahtumaa useana vuonna järjestänyt Nina Rautiainen toteaa.

Nordea on sparraamassa Kasvu Open -yrityksiä mm. investointien rahoituksen ja riskienhallinnan kanssa. Kasvu Open -tapahtumapaikkakunnat löydät täältä.

Teksti: Riku Mattila

Kuvat: Maria Moulud

Kopioi sivun linkki: