Henkilövakuutus kilpailuetu työntekijöitä palkatessa

Yritys voi tarjota työntekijälle rahapalkan lisäksi myös muita etuja. Erilaisten etujen tarjoaminen luo positiivista kuvaa yrityksestä ja toimii kilpailuetuna palkatessa uutta työntekijää. Etuisuuksien avulla yritys voi myös pitää kiinni osaavista ja hyvistä työntekijöistä. 

Yrityksen työntekijälleen ottama vapaaehtoinen henkilövakuutus on hyvä tapa pitää huolta työntekijästä. Vapaaehtoinen henkilövakuutus voi tuoda lisäturvaa työntekijälle ja hänen läheisilleen esimerkiksi kuoleman tai vakavan sairauden kohdatessa. Yrityksen maksamaa vapaaehtoista henkilövakuutusta ei pääsääntöisesti katsota rahapalkaksi, eikä siitä tällöin perittäisi palkan sivukuluja. Vakuutusmaksut ovat yritykselle myös pääsääntöisesti verovähennyskelpoisia.

Työntekijän kannalta vapaaehtoinen henkilövakuutus voi tuoda taloudellista lisäturvaa sekä hänelle itselleen että hänen läheisilleen. Kun yritys huolehtii työntekijän vakuutusturvasta, ei palkansaajan tarvitse itse ottaa henkivakuutusta esimerkiksi asuntolainan turvaksi. Mikäli työntekijä sairastuu vakavasti tai jää pysyvästi työkyvyttömäksi tapaturman takia, saa hän vakuutuksesta kertakorvauksen verottomasti käyttöönsä. Lue lisää Nordean tarjoamasta My Life -vakuutuksesta. 

Vinkit yrityksen maksamiin henkilövakuutuksiin antoi myyntijohtaja Ilari Munck Nordeasta.

Mitä työntekijän palkkaaminen maksaa?

Työntekijästä yrittäjälle aiheutuvat kustannukset ovat muutakin kuin työntekijän tilille napsahtava palkka. Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen avaa, mitä uuden työntekijän palkkaaminen tarkoittaa yrittäjän kannalta. Lue lisää

Teksti: Riikka Karppinen

Kopioi sivun linkki: