Unelmana meri

Minun unelmani -juttusarjassa nordealaiset paljastavat omat haaveensa. Tällä kertaa on vuorossa Products & Applications -yksikön graduate, asiantuntijaharjoittelija Wen Wen Zhang.

”Olen viettänyt varhaislapsuuteni meren rannalla Zhanjiangissa ja Hongkongissa Kiinassa. Leikimme ja kävimme viikonloppuisin piknikeillä perheen kanssa rannalla.

Muutama vuosi sitten kuulin ystäviltäni, että purjehtimista voi harrastaa, vaikka ei olisi omaa venettä ja vaikka ei olisi erityisen varakas. Aloitin purjehtimisen Suomen Nuorisopurjehtijoissa ja siitä lähtien olen haaveillut omasta purjeveneestä.

Rauhoitun aina merellä. Tyhjyys ja ympäröivä sinisyys, viiman tuntu ja meren kuohunta vievät ajatukset pois huolista. Purjehtimisessa kiehtoo myös sen alkukantaisuus, että eteenpäin pääsee pelkän tuulen voimalla.

Hankin purjeveneen ehkä kymmenen vuoden päästä, minun pitää ensin säästää asuntoon. Laitan joka kuukausi rahaa säästöön, ASP-tilille asuntoa varten sekä rahastoihin ja osakkeisiin – niillä rahoilla ostan tulevaisuudessa avomerikelpoisen veneen, jolla pääsen seikkailemaan. Pyrin myös aina pitämään tililläni rahaa yllättäviä menoja ja erityisesti läheisiäni varten. Minulle on kaikkein tärkeintä, että pystyn auttamaan ja tukemaan heitä.

Unelmat ovat unelmia niin kauan kuin niiden eteen ei tee mitään. Siksi en mielelläni puhu unelmista, vaan puhun päämääristä. Teen päämäärieni eteen selkeän suunnitelman ja sitten saavutan ne.”

– Wen Wen Zhang

Sinustakin Graduate? Vuosittain käynnistyvä, ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneille suunnattu Graduate-ohjelmamme tarjoaa erinomaisen alun vastavalmistuneen pankkiuralle. Haku ohjelmaan on 18.1.–14.2.2016. Lue lisää ja tutustu ohjelmaan: nordea.com/graduate, Facebook: Nordea Graduate -haku

Mistä sinä unelmoit? Ota yhteyttä, niin tehdään sinulle SiSu, sinun suunnitelmasi säästämiseen.

Teksti: Anna-Kaari Hakkarainen

Kuvitus: Ville Korhonen

Kopioi sivun linkki: