Verkkotreffeillä sijoitusasiantuntijan kanssa

Verkkotapaaminen  sijoitusasiantuntijan kanssa onnistuu vaikka kotisohvalta. 

Antti Sarasen työpäivät Etelä-Pohjanmaan keskussairaalan erikoislääkärinä ovat usein pitkiä ja työajat epäsäännöllisiä. Arkea helpottaa se, että sijoitus- ja säästämiskeskustelut voi hoitaa verkossa. Verkkotapaamisen pankin asiantuntijan kanssa kun voi sopia joustavasti arki-iltaan tai vaikka lauantaiksi.

– On luottavaisempi olo, kun on tällainen helppo tapa keskustella ja sopia asioista.

Aiemmin tapaamisia oli hankala järjestää tai niitä joutui aikatauluhaasteiden takia perumaan, Saranen toteaa. 

– Ja onhan se mukavampaa istua omalla sohvalla vaikka voileipä kädessä kuin pankkikonttorissa. 

Verkkotapaaminen käy helposti

Nordean asiantuntija Nanna Jääskeläinen selventää, että asiakas voi nykyisin hoitaa lähes kaikki pankkiasiansa verkon kautta, vaativammat verkkotapaamisina asiantuntijoiden kanssa ja päivittäiset itsenäisesti muissa pankin palveluissa.

Verkkotapaaminen onnistuu lähes mistä tahansa. Asiakas voi olla esimerkiksi kotona tai toimistossa, riittää että hänellä on tietokone tai tabletti, jossa on internetyhteys, puhelin sekä pankkitunnukset. 

Käytännössä verkkotapaaminen alkaa, kun Nordean asiantuntija soittaa asiakkaalle sovittuun aikaan ja ohjaa tämän kirjautumaan omaan verkkopankkiinsa. Asiakas liittyy siellä kokouskutsun kautta keskusteluun. Oheismateriaali, joka auttaa asian hahmottamisessa, näkyy asiakkaan tabletin tai tietokoneen ruudulla, ja keskustelu käydään puhelimen välityksellä. Asiakkaan halutessa voidaan käyttää myös videokuvaa.  

– Esimerkiksi kiireisen arjen ihmiset, lapsiperheiden vanhemmat, ulkomailla asuvat, iäkkäät ja ne, joilla on lähimpään konttoriin pitkä matka, ovat ottaneet palvelun aktiiviseen käyttöön, Jääskeläinen kertoo.

Verkkotapaamisessa hoituvat lähes kaikki pankkiasiat

Verkkotapaamisessa voidaan hoitaa lähes kaikki asiantuntijan apua vaativat pankkiasiat. Nanna Jääskeläisen mukaan se sopii yhtä hyvin sijoitussuunnitelman tekemiseen ja sopivimman säästämisratkaisun pohtimiseen kuin asuntolainaneuvotteluihinkin.

– Asuntokauppaa varten on vielä tultava kivijalkakonttoriin, mutta senkin valmistelu pystytään tekemään pitkälti verkossa, hän tiivistää.

Myös Antti Saranen hoitaa kaikki säästämiseen ja sijoituksiinsa liittyvät keskustelut verkkotapaamisen välityksellä.

– Olen pyrkinyt varaamaan tapaamisen säännöllisesti, vaikka mitään erityistä asiaa ei olisikaan. Edellisellä kerralla kävimme läpi sijoituksiani ja niiden kehittymistä sekä tulevaisuuden visioita.

Nanna Jääskeläisen mukaan yksi verkkotapaamisen hienouksista on siinä, että se tekee pankista saavutettavamman.

Myös nyt puoli vuotta verkkotapaamisia hyödyntänyt Saranen vahvistaa tämän.

– Kynnys kysyä ja hakeutua keskusteluun esimerkiksi yksittäisten sijoitustuotteiden suhteen on matalampi.

Miten saan henkilökohtaista neuvontaa kotisohvalleni? Katso video 

Tutustu tarkemmin verkkotapaamiseen

Teksti: Veera Argillander

Kopioi sivun linkki: