Treamer yhdistää työt ja nuoret työntekijät

Kasvuyrittäjät Matias Mäkitalo, Miikka Mäkitalo ja Peter Sazonov haluavat muuttaa käsitystä nuorten työnteosta. Treamerin tulevaisuudessa siintää kansainvälistyminen, mikä vaatii hyvää ongelmanratkaisukykyä sekä henkilökohtaista draivia parantaa maailmaa.

Aurinkoinen maanantaiaamu merkitsee uuden työntäyteisen viikon alkamista Treamerin toimistolla Kampissa. Hulinan keskellä perustajakolmikolla Matias Mäkitalolla, Miikka Mäkitalolla ja Peter Sazonovilla riittää aikaa kertoa kuulumisia. Kuten kasvuyritykselle sopii, nuorten perustajien nälkä on kova.

– Maailmanvalloitus pitää hereillä, tuotejohtaja Peter Sazonov kertoo.

– Visionamme on olla maailman suurin B2B-työmarkkinapaikka, viestintäjohtaja Miikka Mäkitalo komppaa.

Työnantajat ja nuoret työntekijät yhteen tuova yritys selviytyi voittajaksi Kasvu Openin Digipolussa kesäkuussa. Sparrauskilpailun jälkeen yrittäjät ovat panneet toimeksi: viimeisimpänä rahoituskierrosta täydentämään on lähtenyt Nordic Business Group. Myös hallituksen kokoonpano on mennyt uusiksi. Tukiverkoksi on nyt koottu joukko neuvonantajia, jotka tukevat kansainvälistymistä.

Juuri nyt rekrytoinnit mobiilisovelluksen tekniselle puolelle pitävät yrittäjät kiireisinä. Tiimiä täydentämään haetaan kansainvälisiä huippuosaajia tukemaan kasvua uusilla markkinoilla.

Tähän aikaan ensi vuonna Treamerin pilotit Pohjoismaissa ovat täydessä vauhdissa. Jo ennen tätä yrityksen arvo on viisinkertaistettu 10 miljoonaan euroon.

Nuorten näköinen työelämä

Treamer on valtakunnallinen mobiilisovellus, joka tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille avun hetkelliseen tarpeeseen, kuten perheen lastenhoitoon tai ravintolayrittäjän terassipäivän ruuhkapiikkiin.

Niin kutsuttu keikkatalous yleistyy Suomessa nopeaa vauhtia. Työelämän muutoksen silmässä ovat rekrytoinneista ja määräaikaisista työsuhteista riippuvaiset nuoret, jotka heikentynyt taloustilanne panee ahtaalle.

Tilastokeskuksen mukaan koko maassa työttömiä alle 25-vuotiaita oli elokuussa 2016 yhteensä 38 000. Nuorisotyöttömyys on edelleen yli 11 prosenttia, vaikka laskua edellisvuodesta on.

Keikkataloudessa ketterät ratkaisut itsensä työllistämiseksi nojaavat käytännöllisyyden ohella elämyksellisyyteen. Yhdysvalloissa ilmiötä kuvaa termi side hustle – sivutoiminen tekemisen tapa, jossa ansainta on harrastuksen jatke. Omat taidot joogan opettamisesta valokuvaamiseen laitetaan likoon, jotta tienaamisen ohella voidaan kerryttää uusia kontakteja ja kokemuksia.

Työntekijöitä ilman valmiita sapluunoja

Sazonov on vakuuttunut, että Atlantin toisella puolen tapahtuva ilmiö on rantautumassa myös Suomeen. Treamerin 200 päivittäisen käyttäjän joukkoon mahtuu monenlaisia tapoja tehdä työtä ja ansaita tuloa useasta eri lähteestä.

Treamer ei ole tullut korvaaman vakituista työtä, vaan madaltamaan työllistymisen kynnystä. Kun toimistolle tulee viesti siitä, että sovelluksen kautta saatuun työntekijään eli treameriin tyytyväinen yritys on päättänyt kiinnittää hänet palkkalistoilleen, on se iloitsemisen paikka.

– Treamaaminen ja työnteko eivät ole toistensa synonyymejä, vaan kulkevat rinta rinnan, Miikka Mäkitalo summaa.

Perustajien ja sovelluksen käyttäjien välillä on säilynyt läheinen keskusteluyhteys. Palaute ja käytännön kokemukset ovatkin kullanarvoisia yrityksen suuntaa määriteltäessä.

– Näin oli jo ennen kuin riviäkään koodia oli kirjoitettu, toimitusjohtaja Matias Mäkitalo kertoo.

Yksi sovelluksen johtoajatus on ollut luoda yritysten sijaan ihmisten kohtaamispaikka.

– Kuten Airbnb, Treamer luo luotettavuutta toisilleen täysin tuntemattomien ihmisten välille, Sazonov luonnehtii.

Samalla sovelluksen kautta työllistyvillä treamereillä on vapaus valita työtehtävänsä ilman lokeroitumisen pelkoa. Yhtenä päivänä siivousta tekevä käyttäjä voi heittäytyä seuraavassa hetkessä uudenlaisen toimeksiannon kimppuun.

Parhaimmillaan työnantaja yllättyy saamastaan palvelusta täysin. Sazonovin mieleen tulee eräs erityisen paljon mieltä lämmittänyt yhteydenotto parin viikon takaa.

– Siinä kerrottiin, että koska saatiin hommat ajoissa valmiiksi, treamer lähti leikkimään työnantajan lapsien kanssa.

Oikealla kokoonpanolla kohti uusia haasteita

Treamer on nyt onnellisesti siinä pisteessä, mistä moni startup-yrittäjä voi vain unelmoida. Ympärille kerätty tukiverkosto haastaa kehittymään sekä auttaa muuttamaan haaveita todeksi.

Perustajien suhtautuminen tekemiseen on pelotonta. Työ vaatii improvisointia, ja eteen tuleviin tilanteisiin on harvoin valmista käsikirjoitusta. Mutta kun vastassa on ongelmia, perustajat onnistuvat aina selvittämään ne tavalla tai toisella.

Samalla kokonaisuus on myös pidettävä hyppysissä. Matkalla menestystarinaksi edessä on sata ja yksi yksityiskohtaa, joilta ei voi sulkea silmiään. Kaikesta on oltava selvyys.

– Kuka loppupeleissä hoitaa kontaktoimiset, miten partnership-mallit toteutetaan, miten palkanmaksu toteutetaan Ruotsin kruunuilla…, Sazonov listaa.

Vaikka tulipalojen sammuttaminen ja jatkuva epävarmuus ovat kasvuyrittäjän arkea, myös visio on kirkkaana taustalla.

– Kun voi konkreettisilla ratkaisuilla parantaa jonkun toisen elämää, on se jotain, mistä voi olla ylpeä vuosienkin päästä, Sazonov sanoo.

Kohti Kasvun karnevaaleja

Voitettuaan Kasvu Open Digipolun Treamerin tavoitteet lokakuussa järjestetyille Kasvun karnevaaleille olivat selvät: finaalista lähdettiin hakemaan voittoa sekä tiukkaa haastamista.

– Selkääntaputuksia kun saa muualtakin, Miikka Mäkitalo toteaa.

Toiveet kävivät toteen. Vaikka koko tapahtuman voitto meni muualle, Treamer sai strategiaansa istuvat tunnustukset: Kasvu Open Nordic- ja Gaselli-palkinnot vievät yrityksen ensi vuonna verkostoitumaan Tukholmaan ja San Franciscoon.

Lisäksi tapahtuman neuvonantajatapahtumista, niin kutsutuissa mylläröinneistä perustajat saivat hyvän kyseenalaistamisen päätteeksi ratkaisevia oivalluksia tulevaisuuden varalle.

Miikka Mäkitalo yllättyi iloisesti siitä, kuinka hyvät olosuhteet verkostoitumiselle oli rakennettu. Tiiviin osallistujajoukon keskellä yrittäjille jäi tilaa sattumanvaraisille kohtaamisille. Onnekkaat sattumukset, uusiin ihmisiin tutustuminen ja ajatusten vaihtaminen olivat tapahtuman suola.

– Aivan varmasti osallistutaan sparraustapahtumiin myös jatkossa, se on loistava tapa tulla tutuiksi partnereiden kanssa.

Ota yhteyttä Nordea Business Centreen 0200 2121 (pvm/mpm). Autamme sinua puhelimitse yrityksen pankkiasiointiin liittyvissä asioissa ma–su 24 h/vrk.

Kasvu Open kiihdyttää yrityksesi kasvuun – Tutustu Kasvu Openiin 

Nordea järjestää yhdessä Nestholman kanssa Startup-kiihdyttämön aloitteleville startup-yrityksille. Lue lisää Startup-kiihdyttämöstä.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Kuvat: Pinja Nikki

Kopioi sivun linkki: