Asunnonostajan lukupaketti ”Unelmakodista totta”

Asunnon ostaminen on monesti yksi elämän suurimmista päätöksistä. Asuntolainan ottamiseen valmistaudutaan etukäteen säästämällä ja lainaan sitoudutaan jopa kymmeniksi vuosiksi. Tästä lukupaketista löydät vinkkejä asuntolainan omarahoitusosuuden säästämiseen ja lainaneuvotteluihin valmistautumiseen sekä siihen, miten asuntolainan lyhennyksistä voi selvitä erilaisissa talouden- ja elämäntilanteissa. 

Omarahoitusosuuden säästäminen kotia varten – miten se onnistuu?

Omarahoitusosuuden säästäminen kotia varten – miten se onnistuu? Siintääkö haaveissasi ikioma asunto, mutta omarahoitusosuuden säästäminen tuntuu vaikealta? Asuntolainan omarahoitusosuus voi tuntu suurelta summalta, mutta säännöllisesti säästämällä unelmiesi koti on lähempänä kuin arvaatkaan. Poimi tästä vinkit lainan omarahoitusosuuden säästämiseen.

Haaveissa oma koti – miten valmistautua asuntolainan hakemiseen?

Haaveissa oma koti – miten valmistautua asuntolainan hakemiseen? Uusi koti on kutkuttava ajatus, mutta asuntolainaneuvottelu jännittää. Tuttu tunne? Katso mitä asioita lainaneuvottelussa käydään läpi sekä ytimekkäät vinkit siihen, mitä asioita kannattaa pohtia jo etukäteen.

Asunnonostaja – tiedätkö, miten asuntolainan korko muodostuu ja mitä korkovaihtoehtoja sinulla on?

Asunnonostaja – tiedätkö, miten asuntolainan korko muodostuu ja mitä korkovaihtoehtoja sinulla on? Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja sen päälle laskettavasta marginaalista. Mutta mikä viitekorko kannattaa valita ja mihin marginaali perustuu? Ota asuntolainan korot haltuun tämän artikkelin avulla.

Kannattaako asuntolainan korkosuojaus?

Kannattaako asuntolainan korkosuojaus? Merkittävä osa asuntolainan lyhennyksistä muodostuu lainan koroista. Oletko miettinyt, miten taloutesi kestää, jos korot nousevat ja sen myötä lainanhoitokulusi kasvavat? Korkosuojauksella voit varautua lainanhoitokulujen ennustamatonta kasvua vastaan. Lue tästä lisää.

Miten selviytyä lainanlyhennyksistä sairauslomalla?

Miten selviytyä lainanlyhennyksistä sairauslomalla? Miten lainamaksukykysi kävisi, jos tulotasosi tipahtaisi yllättäen esimerkiksi sairausloman takia? Lue tästä, kuinka huolehdit lainanmaksukykysi sujuvuudesta.

Asiakastarinat

Onko sinkulla varaa omaan asuntoon?

Onko sinkulla varaa omaan asuntoon? Ensiasunnon ostaminen yksin saattaa askarruttaa. Hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla oman asunnon ostaminen yhden ihmisen tuloilla on kuitenkin mahdollista.

Lainalupauksella unelmakodista totta

Lainalupauksella unelmakodista totta Kun Annica Tervonen löysi unelmiensa kodin yllättäen, ei aikaa jäänyt jahkailuun. Oli toimittava nopeasti. Tervonen sai lainalupauksen lopulta kotisohvalta, ja samalla hänen käsityksensä etäasioinnista muuttui.

Kopioi sivun linkki: