Oman talouden lukupaketti "Enemmän arvoa ajatuksistasi"

Oli elämäntilanteesi mikä tahansa, me kuljemme kanssasi samaa matkaa. Täältä löydät tarinoita, jotka sitovat yhteen erilaisia elämäntilanteita ja niiden vaikutuksia talouteesi. Perheenlisäys, ero, uusi parisuhde? Ylimääräinen rahapotti vailla sijoituspaikkaa tai unelma omasta yrityksestä? Kokosimme tänne vinkit lähes jokaiseen tarpeeseen ja tulemme julkaisemaan uusia artikkeleita aktiivisesti tulevien kuukausien aikana. Artikkelit on jaoteltu aihepiireihin: raha & arki, raha & elämä, oma talous ja raha & yrittäminen. Kun olet valmis ottamaan seuraavan askeleen rahojesi kanssa, klikkaa itsesi osoitteeseen nordea.fi/arvo.

Minun, sinun vai meidän rahat?

Minun, sinun vai meidän rahat? RAHA & ARKI Parisuhteessa rahasta puhuminen voi tuntua vaikealta, mutta on usein arjen sujumisen kannalta tärkeää. Miten menot kannattaisi parisuhteessa jakaa? Pitäisikö pariskunnan rahojen edes olla yhteisiä?

Hääbudjetissa satsataan tunnelmaan

Hääbudjetissa satsataan tunnelmaan RAHA & ARKI: Ajassa-palvelu teetti kyselyn siitä, mihin häissä panostetaan. Kyselyyn vastanneet pariskunnat paljastivat, mistä naimisiin menevä tinkii ja mistä hän taas on valmis maksamaan.

Vauva tulossa? Näin valmistaudut vauvavuoteen taloudellisesti

Vauva tulossa? Näin valmistaudut vauvavuoteen taloudellisesti RAHA & ARKI: Äitiysvapaa, sitä seuraava vanhempainvapaa ja mahdollinen hoitovapaa tiputtavat perheen tuloja. Lue tästä, miten vauvavuoden tulojen pudotukseen voi varautua etukäteen, jotta ihanasta ja odotetusta perheenlisäyksestä voi nauttia rauhassa.

Kotiin jäävä vanhempi, turvaa tulevaisuutesi

Kotiin jäävä vanhempi, turvaa tulevaisuutesi RAHA & ARKI: Vanhemman hoitovapaa vaikuttaa eläkekertymään ja keskeyttää väliaikaisesti työuran etenemisen kautta tulevan palkkakehityksen. Siksi on erityisen tärkeää, että lapsia ja kotia hoitava vanhempi muistaa turvata tulevaisuutensa taloudellisesti.

Lusikat jakoon – miten ero vaikuttaa asumiseen?

Lusikat jakoon – miten ero vaikuttaa asumiseen? RAHA & ARKI: Aina elämä ei mene suunnitelmien mukaan, ja moni parisuhde päättyy yllättäen eroon. Se taas saattaa muuttaa taloustilannetta. Lue tästä, miten raha-asioiden sujumisen voi varmistaa myös erotilanteessa.

Yksinhuoltajan arjessa kukkii luovuus

Yksinhuoltajan arjessa kukkii luovuus RAHA & ARKI: Kun arkea pyörittää yksin, voivat aika ja raha olla tiukilla. Tämä yksinhuoltajan tarina kuitenkin osoittaa, ettei kaikkien unelmien toteuttamiseen tarvita paljon rahaa eikä arkipäivän onnellisista hetkistä tarvitse tinkiä.

Uusperheen talous on monen tekijän summa

Uusperheen talous on monen tekijän summa RAHA & ARKI: Noin joka kymmenes suomalainen lapsiperhe on uusperhe. Yhteisesti sovitut käytännöt ovat uusperheen arjen sujuvuuden kannalta välttämättömiä, mutta myös perheen talous vaatii suunnittelua.

Kun syöpä vei sairauslomalle

Kun syöpä vei sairauslomalle RAHA & ELÄMÄ: Rintasyöpään sairastuu vuosittain noin 5000 naista. Tieto syövästä tuntui Nordeassa työskentelevästä Kristiina Jeppesenistä siltä, kuin kaikki olisi viety yhtäkkiä alta. Kahdeksan kuukauden sairauslomalla hän sai voimaa ystävistään ja kanssasisaristaan.

Harva pärjää hyvällä onnella – fiksu ottaa henkilövakuutuksen

Harva pärjää hyvällä onnella – fiksu ottaa henkilövakuutuksen RAHA & ELÄMÄ: Kaikkiin elämän yllätyksiin ei ole mahdollista varautua etukäteen, eivätkä edes onnenamuletit anna yllätyksiltä suojaa. Uskallatko luottaa vain hyvään onneen, kun kyseessä on sinä itse ja läheisesi? Se mihin ei täysin voi vaikuttaa, on onneksi mahdollista vakuuttaa.

Kohti täydellistä vaatekaappia ja talouden hallintaa

Kohti täydellistä vaatekaappia ja talouden hallintaa OMA TALOUS: Paatunut shoppailija alkoi kyseenalaistaa omia kulutustottumuksiaan ja sitä, mihin käytti kovalla työllä ansaitut rahansa. Nyt pikaisen tyydytyksen sijaan raha mahdollistaa Hannele Lampelan unelmia.

Säästää voi, vaikkei sijoittaminen kiinnostaisi

Säästää voi, vaikkei sijoittaminen kiinnostaisi OMA TALOUS: Leena Ranta sai teini-iässä isältään pienen pesämunan, joka isän opastuksella sijoitettiin joukkovelkakirjoihin. Varsinaisesti Ranta alkoi säästää  vasta vuosikymmen myöhemmin tsunamin iskeydyttyä Japaniin.

Vastuullista sijoittamista luullaan hötöksi

Vastuullista sijoittamista luullaan hötöksi OMA TALOUS: Hanna Porkka on Nordean rahastojohtaja, mutta puhuu vastuullisen sijoittamisen puolesta myös siviilissä. Hän murtaa myyttejä ja parantaa maailmaa osake kerrallaan.

Miksi minä sijoitan?

Miksi minä sijoitan? OMA TALOUS: Usein sijoittamisessa kiinnostaa sijoittamisen kohde, kun taas sijoittamisen syyt jäävät pimentoon. Eeva Sokolowski avaa omaa sijoitusfilosofiaansa ja kertoo, miksi myös sinun kannattaisi sijoittaa.

Nainen, tartu sijoitussalkkuun!

Nainen, tartu sijoitussalkkuun! OMA TALOUS: Miehet hallitsevat Suomen sijoitusmarkkinoita, ja vain noin kolmannes sijoittajista on naisia. Yrittäjä Sari Vaajanen-Ärrälälle sijoittaminen on ollut tuottoisa harrastus jo pitkään, ja hän ihmettelee, miksi naiset eivät sijoita.

Nainen, jonka sydän sykkii pienyrittäjyydelle

Nainen, jonka sydän sykkii pienyrittäjyydelle RAHA & YRITTÄMINEN: Millaista on perheellisen pienyrittäjän arki? Sanna Murula-Vanhatalon haaveena oli oma lastenvaatekirpputori, jonka perustaminen vaati pitkäjänteistä suunnittelua, muuntautumiskykyä, oikeaa asennetta ja säästäväisen luonteen.

Lapsen allergioista syntyi idea raakakakkukahvilaan

Lapsen allergioista syntyi idea raakakakkukahvilaan RAHA & YRITTÄMINEN: Marja Palomaa etsi allergisille lapsilleen sopivaa ruokavaliota, ja löysi lopulta raakaleivonnasta itselleen uran. Lue Palomaan tiestä Facebookin raakakakkubisneksen pyörittäjästä kahvilayrittäjäksi.

Kopioi sivun linkki: