”Miten perheeni pärjäisi, jos minulle tapahtuisi jotain ikävää?”

Isompi koti, varautuminen hyvien ja pahojen päivien varalle sekä perheen hyvinvoinnin varmistaminen nyt ja tulevaisuudessa. Päälle 30-vuotiaana elämä on usein tasapainottelua ruuhkavuosien perhearjessa, jossa säästäminen ja vakuutusten järjestely jäävät helposti ”sitten, kun” -asteelle. Lue kolmen 38-vuotiaan perheenisän erilaiset tarinat – tunnistatko itsesi?

Perheenisä, 38 vuotta:

”En aina ymmärrä, mihin kaikkeen vaimoni venyy ja pystyy, kun olen itse pidemmillä työmatkoilla. Hän vie ja hakee lapset tarhasta, käy töissä ja kaupassa, saa lapset syömään vihanneksia ja siinä samalla kuljettaa vielä vanhimman tyttären luistelutreeneihin. Olen alkanut miettiä tulevaisuutta ja eläkevuosiakin, vaikka niihin on vielä paljon aikaa. Kävimme vaimon kanssa ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkallamme kiertelemässä Etelä-Ranskaa vanhalla Renaultilla. Olisi ihanaa saada vielä joskus matkustella kaksin ja kerätä samanlaisia yhteisiä kokemuksia kuin aikana ennen lapsia. Säästäminen tulevaisuutta varten tuntuu välillä hankalalta, mutta varmaan supervaimoni saisi senkin jotenkin onnistumaan.”

 

Vaikka eläkeikään olisi vielä toiset 30 vuotta aikaa, aloita säännöllinen säästäminen nyt. 

Sydäninfarktiin sairastuneen lanko, 38 vuotta: 

”Siskoni mies sai kesällä yllättäen sydäninfarktin kesken lauantaipäivän heidän omakotitalonsa rakennustyömaalla. En pysty ymmärtämään, miten vasta nelikymppinen, urheilullinen ja menevä mies voi olla yhtenä hetkenä täydessä työntouhussa ja seuraavana täysin poissa pelistä. Hänen tilansa on nyt onneksi vakaa, mutta toipuminen kestää pitkään. Tämä on ollut myös meidän perheelle sokki ja lamaannuttanut koko suvun – siskon perheestä puhumattakaan. Yritän auttaa heitä kaikin tavoin. Välillä mietin peitellessäni tyttäreni nukkumaan, miten oma perheeni pärjäisi, jos minullekin tapahtuisi jotain ikävää.”

 

Lue lisää Nordea My Lifesta, joka auttaa perhettä eteenpäin keskellä huolta ja surua.

Uusperheen isä, 38 vuotta:

”100 neliön rivitaloasunnossamme käy melkoinen hulina ja vilske, kun sekä minun 12-vuotias poikani että vaimoni 8-vuotiaat kaksostytöt asuvat luonamme osan viikosta. Kotimme alkaa käydä ahtaaksi viisihenkiselle uusperheellemme. Ensi maaliskuussa katraamme kasvaa vielä, kun ensimmäinen yhteinen lapsemme syntyy. Silmiini osui sunnuntain lehdessä aivan täydellinen, kananpojankeltainen omakotitalo, jossa on paljon huoneita, suuri piha ja rakennusoikeuttakin jäljellä. Pihan omenapuiden seassa olisi tilaa kirmata vaikka vielä useammankin lapsen. En kuitenkaan ole varma, miten paljon meidän on mahdollista saada lisää lainaa. Enkä haluaisi tinkiä perheen taloudesta ja yhteisistä lomamatkoista.”

Tunnistatko itsesi? Et ole ainoa, joka pohtii näitä asioita. Älä jätä talouttasi vain ajatuksen tasolle, vaan tee säästämisen ja sijoittamisen suunnitelma.

Jätä meille yhteystietosi, niin olemme yhteydessä sinuun.

Mitä on Premium Banking? 

Premium Banking on pitkäjänteistä kokonaisvarallisuuden hoitamista ja sopii niin yksittäisille asiakkaille kuin perheillekin. Asioita hoitaa osaava varainhoitaja, joka on asiakkaan yhteyshenkilö kaikissa asioissa ja jonka kautta asiakkaan käytettävissä on koko Nordean laaja asiantuntemus. Premium Banking -palveluun kuuluvat myös lakimiespalvelut, jotka veloitetaan erikseen.

Lue lisää Premium Banking -palvelusta

Kopioi sivun linkki: