Viisi vinkkiä rahankäytön hallintaan

Palkkapäivästä on kulunut vain muutama päivä, mutta tilin tilanne näyttää jo nyt huolestuttavalta. Kuulostaako tutulta? Näiden vinkkien avulla voit hallita paremmin arjen rahankäyttöäsi.

Oman rahatilanteen seuraaminen ja hallitseminen ei ole rakettitiedettä. Tutustu käteviin ja yksinkertaisiin työkaluihin, joiden avulla pysyt perittä taloutesi tilasta. 

Tutustu vinkkeihin ja poimi niistä itsellesi sopivimmat.

1. Mobiilipankki käyttöön

Ehdottomasti nopein ja helpoin tapa oman tilitilanteen tarkistamiseen on mobiilipankki. Yksinkertainen sovellus toimii käyttäjätunnuksella ja kiinteällä salasanalla, jolloin kirjautumiseen ei tarvita erikseen tunnuslukukorttia. Näin voit tarkistaa nopeasti tilisi saldon vaikkapa kassajonossa.

2. Tilihälytys päälle

Meneekö tilisi huomaamatta nollille? Ota verkkopankissa käyttöösi maksullinen tilihälytys. Aseta itsellesi saldoraja ja saat ilmoituksen tekstiviestitse, kun raja on lähestymässä. Hälytys toimii myös toiseen suuntaan: saat ilmoituksen, kun esimerkiksi palkkasi on maksettu. Voit myös tilata tilisi saldon automaattisesti puhelimeesi vaikkapa viikoittain.

3. Nordea Electron pitää plussan puolella

Jos käyttötilisi lipsahtaa liian helposti pakkasen puolelle, harkitse Nordea Electronin käyttöönottoa. Kun käytät korttia, palvelu tekee aina ostotapahtuman yhteydessä katevarmistuksen, jolloin tilisi ei voi mennä pakkasen puolelle. Lisäksi voit asettaa kortille päivittäiset nosto- ja maksurajat, jolloin et pääse vahingossa ylittämään budjettiasi. Voit myös muuttaa rajoja kätevästi verkkopankissa.

4. Kerrytä säästöjä helposti

Rahankäytön hallinnan lisäksi kannattaa varautua yllättäviin menoihin etukäteen säästämällä. Jos säästäminen tuntuu muuten vaikealta, voit parilla keinolla kerryttää pesämunaa vaivattomasti ja huomaamattomasti.

Nordean ePossu-palvelu on hyvä säästämisratkaisu, jos maksat paljon kortilla. Jokaisesta korttiostosta siirtyy tasalukuun pyöristetty tai itse määrittelemäsi summa toiselle tilille. Tilillä olevat rahat ovat saman tien käytössäsi ja voit ohjata ne oman tilisi sijasta myös esimerkiksi lapsesi tilille. 

Toinen hyvä tapa on yhdistää säästäminen tilipäivään. Voit määritellä verkkopankissa sinulle sopivan summan, joka siirtyy aina määrättynä päivänä automaattisesti säästötilillesi.

5. Pankki tukenasi

Saat meiltä aina neuvoja ja tukea taloudellisiin ongelmiisi. Ole meihin yhteydessä heti, mikäli rahatilanteesi alkaa olla epätasapainossa.

Voit saada meiltä neuvojen ja taloussuunnittelun lisäksi myös vakuudetonta joustoluottoa. Tarvittaessa voit sopia lyhennyksistä tai koroista vapaista jaksoista, jos jonain kuukautena taloutesi on erityisen tiukilla.

Tärkeintä omassa rahanhallinnassa on muistaa säännöllisyys ja kärsivällisyys – silloin saat raha-asiasi haltuun.

Vinkit antoi Nordean Tampereen konttorin konttorinjohtaja Susanna Hagelberg.

Katso videolta, miten haet kulutusluottoa helposti

Teksti: Essi Nummi

Kopioi sivun linkki: