Turvallisesti toimintamatkalle

Moni pakkaa matkalaukkuunsa urheilukamppeet ja suuntaa perinteisen rantaloman sijaan toimintamatkalle. Tarkastathan jo ennen matkalle lähtöä, että lomalla harrastettavat lajit kuuluvat matkavakuutuksen piiriin.

Oli lomalla sitten tarkoitus harrastaa urheilua tai löhötä rannalla, on tärkeää, että kaikkien perheenjäsenten matkavakuutukset ovat kunnossa. Matkavakuutus ei kuitenkaan automaattisesti kata kaikkea lomalla harrastettavaa toimintaa. Hyvä muistisääntö onkin, että riskialttiit lajit – olipa sitten kyse sukelluskurssista tai romanttisesta kuumailmapallolennosta – eivät kuulu perusmatkavakuutuksen piiriin.

Tässä neljä hyvää muistisääntöä toimintamatkasta haaveilevalle:

1. Tutustu matkavakuutuksesi ehtoihin jo ennen matkaa

Mieti jo matkalle valmistautuessasi, aiotko urheilla tai kokeilla lomallasi eri toimintalajeja ja tarkasta, kattaako vakuutuksesi kyseisen toiminnan.

2. Kilpaurheilu ei kuulu perusmatkavakuutuksen piiriin

Kilpaurheilu, kuten maratonille tai golfturnaukseen osallistuminen, ei kuulu tavanomaisen matkavakuutuksen piiriin. Kilpailuihin, turnauksiin ja otteluihin osallistuminen vaatii laajennetun turvan ottamisen.

3. Riskialttiit lajit vaativat laajennetun matkavakuutuksen

Älä ryntää suin päin sukeltamaan, kiipeilemään tai hyppäämään benjiä, sillä muun muassa nämä lajit eivät yleensä kuulu perusmatkavakuutuksen piiriin. Ole yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi ja hanki matkavakuutukseesi lisäturva, mikäli aiot harrastaa matkalla esimerkiksi edellä mainittuja lajeja.

Helpoiten laajennusturvan hankkiminen onnistuu ennen matkaa, mutta tarvittaessa voit olla yhteydessä vakuutusyhtiöösi myös matkan aikana. Tutustu matkavakuutuksen ehtoihin, joissa on lueteltu laajennusturvan vaativat lajit.

4. Hurjimpia lajeja vain omalla vastuulla

Kaikkiin lajeihin ei kuitenkaan ole mahdollista saada lisäturvaa. Tällaisia lajeja ovat yleisesti muun muassa amerikkalainen jalkapallo, rugby, roller derby sekä riskialttiit talvilajit, kuten off-pistelasku, syöksylasku ja alamäkiluistelu. Näitä harrastat aina omalla vastuulla.

Lue myös: Skootterionnettomuus Intiassa opetti matkavakuutuksen tärkeyden

Juttua varten on haastateltu vakuutusasiantuntija Tiina Isoniemeä Ifistä.

Teksti: Riikka Karppinen

Kopioi sivun linkki: