Tiesitkö tämän luottokortistasi? – Paina mieleen 3+1 faktaa

Luottokortilla maksaminen tuo joustoa arkeen kullekin tarpeensa mukaan, opiskelijasta eläkeläiseen. Kortin käyttäjälle on tarjolla myös monia ominaisuuksia, jotka tekevät luoton käytöstä turvallista ja räätälöityä.

1. Henkilökohtainen kortti itse valitusta tunnusluvusta räätälöityyn ulkonäköön

Kun tilaa uuden kortin, on hyvä muistaa, että sen voi räätälöidä haluamakseen sekä ulkoasulla että vapaavalintaisella PIN-koodilla. MyMoney-palvelussa voit ikuistaa korttiin vaikkapa kuvan lempipaikastasi tai esikoislapsestasi. Jos kuva-aiheen valinnassa menee sormi suuhun, voit valita valmiin kuvan, jolla on mahdollista tukea hyvää asiaa ja lahjoittaa Puhdas Itämeri -hankkeelle tai Naisten Pankki -rahastolle.

Unohtuneen luottokortin tunnusluvun voi tarkistaa reaaliajassa Nordean verkkopankissa. Näin PIN-koodia ei tarvitse enää odottaa postista kotiin useita päiviä. MyMoney-kuvakortti, vapaavalintaisen PIN-koodin tilaaminen ja PIN-koodin katsominen ovat maksullisia palveluita. Tutustu hinnastoon tarkemmin täällä.

2. Turvallisesti ostoksilla verkossa ja maailmalla

Verkko-ostoksissa maalaisjärki ja pikainenkin tiedonhaku palveluntarjoajasta antavat hyvän kuvan myyjän luotettavuudesta. Nyrkkisääntönä pätee, että kun joku tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se yleensä myös on sitä. Shoppailu on turvallista sivuilla, joissa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet Mastercard SecureCode- ja Verified by Visa -palveluilla.

Edes varovainen käyttö ei kuitenkaan sataprosenttisella varmuudella suojaa kortin omistajaa väärinkäytöksiltä, kuten tietomurroilta. Huijaustapahtumilta voi kuitenkin suojautua rajaamalla kortin käyttöä niin verkossa kuin maantieteellisesti.

Kortin verkkorajoitus on hyvä pitää oletusarvoisesti päällä ja vaihtaa pois vasta juuri ennen verkko-ostosten tekemistä. Kun tiedät liikkuvasi lähiaikoina pelkästään kotimaassa, Suomi on kortillesi turvallinen maarajaus. Kun matkustaminen tulee taas ajankohtaiseksi, luottokortin maarajauksen voi muuttaa kohteeseen sopivaksi esimerkiksi satamassa tai lentokentän lähtöportilla odotellessa. Maarajauksen vaihtaminen käy näppärästi verkkopankissa tunnuslukusovelluksen avulla ja on heti voimassa.

3. Tuoteturva auttaa vahingon sattuessa tai ongelmatilanteissa

Nordean luottokortilla maksaessasi saat lisäsuojan ostoksille arjen vastoinkäymisiin. Kun lemmikki järsii sohvaan kädenmentävän kolon, puhelin jää housun taskuun pesuohjelman ajaksi tai uusi pakastin sanoo itsensä irti, tuoteturva voi auttaa. Tuoteturva-vakuutuksen ansiosta luottokorttiostosten vahingot voidaan korvata vakuutusehtojen mukaisesti vähintään 100 euron arvoisista ostoksista 180 päivän ajan.

Luotolla saat lisäturvaa myös verkko-ostoksista, jos tilattu tuote osoittautuu virheelliseksi, veloitus lähtee tililtä useampaan kertaan tai konkurssiin haettu yritys ei kykene toimittamaan tilausta. Mikäli asia ei ratkea myyjän kanssa, voi hyvitystä hakea suoraan Nordeasta tekemällä tapahtuneesta korttireklamaation.

+ Wrapp tuo digitaaliset edut korttiisi

Oletko jo tutustunut Wrappiin? Wrapp on maksuton mobiililaitteen etusovellus, jonka avulla saat ostohyvityksiä ja palkintoja tekemistäsi ostoksista. Wrapp-sovelluksella saat käyttöösi etuja korttiostoksistasi ilman kuponkeja ja koodeja. Kun aktivoit edut sovelluksessa ja maksat ostokset myyjälle Nordean kortilla, tarjouksen mukainen summa maksetaan suoraan pankkitilillesi. Lue lisää Wrapp-sovelluksesta ja mukana olevista brändeistä.

Luottokorttifaktat kertoi Tero Pirskanen Nordeasta.

Onko mielessäsi luottokortin hankkiminen? Nordea Credit antaa elämääsi joustavuutta.

Unohtuiko tunnusluku? Näin tilaat uuden.

Jos kortin PIN-koodi unohtuu, voit tilata uuden unohtuneen tilalle nopeasti ja helposti.

1. Puhelimitse: Soita Nordea 24/7:ään 0200 3000 (pvm/mpm). Kun olet tilannut uuden tunnusluvun, saat sen kätevästi tekstiviestillä pankille ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon.

2. Verkkopankissa: Voit katsoa korttisi tunnusluvun kätevästi omasta verkkopankistasi kohdasta Kortit > Katso tunnusluku. Tunnusluvun katsominen on maksullista.

Katso esimerkiksi Nordea Credit -kortin tunnusluvun uusintatilauksen eri toimitustapojen hinnat.

Teksti: Tuomas Heikkilä

Kopioi sivun linkki: