Surkeiden sattumusten joulu iloksi muuttui

Krista Löfbergiä jännittää, mitä lähestyvä joulu tuokaan tullessaan. Kristan jouluihin liittyy selvästi huonoa karmaa. Viime vuonna rikki menneestä vessanpöntöstä aiheutunut vesivahinko oli pilata joulun. Edellisvuonna hajosi puolestaan jääkaappi. Onneksi TUOHI Mastercard pelasti jouluruoat pilaantumiselta.

Toissa vuonna Krista saapui joulukiireiden keskellä töistä kotiin, avasi nälkäisenä jääkaapin oven ja kauhukseen huomasi kaapin olevan sisältä lämmin. Jääkaapin lämpötila huiteli 14 asteessa.

Kotona asuvan pojan lisäksi myös Kristan tyttäret olivat tulossa opiskelupaikkakunniltaan joulun viettoon, ja valmistautuminen perhejouluun isolla porukalla oli jo hyvässä vauhdissa. Ilman toimivaa jääkaappia ei joulusta tulisi yhtikäs mitään.

Ei aikaa alennusmyynneille

Onneksi ruoat eivät olleet ehtineet olemaan jääkaapin lämmössä vielä kovin pitkään. Krista pakkasi purkit, purnukat ja jauhelihapaketit pahvilaatikoihin ja vei ne pihamaalle viileään.

Kello löi jo kuusi illalla. Toimiva jääkaappi oli saatava, mieluiten heti. Joulupyhien jälkeen kaupat tulvisivat tarjouksia, mutta nyt ei ollut aikaa odotella alennusmyyntejä.

Onneksi lähellä sijaitseva kodinkoneliike oli vielä tunnin verran auki. Krista nappasi auton avaimet ja suuntasi siltä seisomalta kauppaan. Ajomatkan aikana Krista vielä selvitti, mistä saisi sumplittua pakettiauton lainaan.

Luotolla joustoa joulubudjettiin

Kodinkoneliikkeessä vanhan jää-viileäkaapin (tai nyttemmin jää-lämminkaapin) tilalle Krista päätti hankkia jääkaapin ja pakastimen yhdistelmän. Hinnasta tingittiin vielä viimeiset eurot pois ja kaappi kannettiin vuokrattuun pakettiautoon. Krista siirtyi kassalle maksamaan.

Krista päätti maksaa ostoksensa luotolla, joulun alla kun rahaa oli muutenkin kulunut lahjoihin ja muihin hankintoihin. Saisipahan samalla jääkaappipakastimelle hieman lisää maksuaikaa.

Hetken mielijohteesta hän kaivoi lompakostaan huonekaluostoksen yhteydessä saamansa TUOHI Mastercard -kortin ja kuittasi ostoksensa sillä.

Sama tuote halvemmalla? Hintaturvavakuutus kattaa erotuksen

Vielä samana iltana jääkaappi kannettiin keittiöön, jossa se yhä hurisee tyytyväisenä. Ja tyytyväisenä hurisee myös Krista. Nimittäin pari päivää jääkaapin ostamisen jälkeen Krista alkoi tutkia TUOHI-kortin ominaisuuksia ja huomasi siihen kuuluvan Hintaturvavakuutuksen.

Jos TUOHI-kortilla maksetun tuotteen löytää kuukauden sisällä edullisemmin toisesta liikkeestä tai verkkokaupasta, korvaa kortin vakuutus erotuksen. Krista laittoi Googlen laulamaan, ja kuinka ollakaan, löysi tismalleen saman jääkaappipakastimen toisaalta halvemmalla.

Vaikka jääkaapin hajoamisen hetkellä ei hintavertailun tekemiseen ollut ollut aikaa, onnistui vertailu Hintaturvan ansiosta myös jälkikäteen. Tuotteiden erotus maksettiin vakuutuksen ansiosta Kristan tilille.

TUOHI Mastercard sopiikin mainiosti muun muassa joululahjojen ja nopeasti vanhenevien elektroniikkatuotteiden ostamiseen, sillä monesti tuotteet tulevat alennukseen heti joulun tai pian tuotelanseerauksen jälkeen.

Tiesithän, että voit liittää TUOHI Mastercardin – kuten kaikki muutkin Nordean henkilöasiakaskortit – Apple Payhin! 

TUOHI tuo joustoa jouluostoksiin ja arkeen ylipäätään. Lue lisää kortin hyödyllisistä ominaisuuksista.

TUOHI Mastercard -korttiin kuuluu Hintaturvavakuutus. Jos löydät TUOHELLA maksamasi tuotteen 30 päivän kuluessa edullisemmin jostakin kotimaisesta liikkeestä tai verkkokaupasta, korvaa Hintaturvavakuutus hintojen välisen erotuksen tilillesi. Hintaturva kattaa TUOHI Mastercard -kortilla jatkossa maksetut ostot, mutta ei liikkeessä luoton myöntämisen yhteydessä tehtyjä ostoja. Hintaturvavakuutuksen myöntää AIG Europe Limited -sivuliike. Tutustu Hintaturvavakuutuksen vakuutusehtoihin. Vuoden 2018 alusta vakuutuksen myöntäjä on vakuutusyhtiö Tryg.

Lue myös: TUOHI Mastercard -luottokortti on hintatietoisen kuluttajan valinta

Teksti: Riikka Karppinen

Kuvat: Eeva Murtolahti

Kopioi sivun linkki: