Pieni pintaremontti vai stailaus – miten saada paras hinta myytävästä asunnosta?

Kannattaako asunnon remontointi ennen myymistä vai riittääkö pienen budjetin stailaus helpottamaan kaupankäyntiä? Poimi asiantuntijoiden vinkit, joiden avulla tehostat asunnon myyntiä.

1. Siivous on parasta sisustamista

Sisustussuunnittelija Milla Alftanin mukaan on tärkeää, että myytävän asunnon parhaat puolet tulevat esiin. Koti kannattaakin siivota kaikesta ylimääräisestä. Mitä vähemmän tavaraa on pöydillä ja ikkunalaudoilla, sitä paremmin asunto on hahmotettavissa. 

Myös Huoneistokeskuksen aluejohtaja Jussi Hurme liputtaa siivoamisen puolesta. Suursiivous tekee ihmeitä kodin myymiselle. Vanhempikin koti voi olla erittäin siistikuntoinen, kun siitä on pidetty huolta ja tavarat ovat järjestyksessä, eikä ylimääräisiä esineitä ole liikaa esillä.

2. Älä remontoi remontoinnin takia

Myytävään asuntoon tehtävä pintaremontti voi nostaa asunnon hintaa ja nopeuttaa sen myymistä. Myytävää asuntoa ei kuitenkaan kannata remontoida pelkästä remontoinnin riemusta. Mikäli jokin asunnon kohta on selkeästi huonossa kunnossa, se kannattaa laittaa kuntoon. Jussi Hurme suosittelee keskustelemaan mahdollisista suuremmista remonteista välittäjän kanssa, joka osaa arvioida remontin kannattavuuden.

3. Ehosta pienellä kustannuksella 

Myytävän asunnon kriittisimmät kohdat ovat Hurmeen mukaan keittiö sekä kylpyhuone- ja wc-tilat. Näiden uudistaminen käy kuitenkin remonttikukkarolle kalliiksi, ja Hurme kehottaakin välttämään ylisuuria remontteja, sillä rahoja ei välttämättä saa samassa suhteessa takaisin asuntoa myytäessä.

Kokonaisvaltaisen remontin sijaan asuntoa voi kuitenkin ehostaa myös pienellä budjetilla. Alftan vinkkaa raikastamaan keittiön ilmettä uusilla vetimillä. Tarvittaessa keittiökaappien ovet voi uusia asentamalla ovien pintaan värilliset kalvot. Myös huonokuntoinen keittiötaso kannattaa vaihtaa uuteen.

Kylpyhuoneen epämieluisat seinälaatat voi maalata rautakaupasta saatavalla erikoismaalilla ja likaiset saumat käsitellä saumauskynällä. Alftan kehottaa karsimaan kylpyhuoneesta myös kaikki ylimääräiset pullot ja putelit ja raikastamaan kokonaisilmettä uusilla, puhtailla tekstiileillä.

4. Viimeistele paikat kuntoon

Hurmeen mukaan myytävä asunto ei saisi näyttää keskeneräseltä. Puuttuvat listat tai repsottavat nurkat kannattaa laittaa kuntoon ennen asunnon myymistä. Alftan puolestaan kehottaa tarkastamaan, että valaisimissa on polttimot kunnossa. Pimeään vuodenaikaan voi valaisimiin vaihtaa myös tehokkaammat lamput. 

5. Turvaudu tarvittaessa ammattilaisen apuun

Vaikka kyseessä olisi vain pieni pintaremontti, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen, jos itsellä on remonttipeukalo keskellä kämmentä. Hurme muistuttaa, että pahimmassa tapauksessa epäonnistunut remontti voi tulla suhteettoman kalliiksi, jos remontista koituu virheitä tai työt joudutaan tekemään useaan kertaan. 

Uusi asunto haussa, mutta et vielä tiedä mistä? Testaa asuinaluetestillä, mikä asuinalue sopii sinulle parhaiten. 

Ota yhteyttä ja varaa aika asuntolainaneuvotteluun

Teksti: Riikka Karppinen

Kopioi sivun linkki: