Palkka maksuun pelkällä puhelinnumerolla – Siirrolla maksat kätevästi siivoojalle tai lapsenvahdille

Aiotko palkata kesäksi lapsenvahdin tai nurmikonleikkaajan? Nordea ja Palkkaus.fi yhdistivät voimansa ja tekivät palkanmaksusta entistä helpompaa. Nyt Siirto-sovelluksesta löytyy palkanmaksupalvelu, jossa maksamiseen tarvitaan vain puhelinnumero.

Moni kotitalous ostaa palveluita suoraan esimerkiksi siivoojalta, remonttimieheltä tai lastenhoitajalta. Kotitalous toimii siis työtä tekevän henkilön työnantajana. Työ voi tällöin tulla huomattavasti edullisemmaksi, sillä siitä ei makseta arvonlisäveroa tai yrityksen katteita. Palkan maksaminen työntekijälle voi kuitenkin osoittautua työlääksi, sillä työnantajan velvollisuutena on tehdä palkasta erilaisia pidätyksiä ja tilittää ne jälkikäteen eteenpäin. Siirron uusi palkanmaksupalvelu hoitaa kaiken tämän työnantajan puolesta ja tekee palkan maksamisesta yksityishenkilöltä toiselle yksinkertaisempaa kuin koskaan. Sovelluksesta hyötyy niin työnantaja kuin työntekijäkin. 

Palkkaa puhelinnumerolla 

Siirto-sovelluksessa maksut hoituvat vastaanottajan puhelinnumeron avulla. Siirron palkanmaksupalvelusta uniikin tekeekin se, että työnantaja ei enää tarvitse työntekijän tilinumeroa palkkaa maksaakseen. Oikeastaan työnantaja ei tarvitse muitakaan työntekijän tietoja puhelinnumeroa lukuunottamatta. Palkanmaksupalvelu toimii yhdessä Palkkaus.fi-palvelun kanssa. Työntekijän tehtävänä onkin rekisteröityä palveluun ja syöttää sinne henkilötietonsa ja verokorttinsa. Palkkaus.fi-palvelun kautta työntekijä saa myös virallisen palkkalaskelman.

Rahat reaaliajassa

Yksi Siirron valttikorteista on maksamisen reaaliaikaisuus pankista riippumatta. Perinteisellä tilisiirrolla rahan liikkuminen pankkien välillä vie aina oman aikansa. Siirrolla raha vaihtaa omistajaa nopeasti. Kun sekä työnantajalla että työntekijällä on Siirto käytössään, ei työntekijän tarvitse odotella palkkaa.

Palkanmaksupalvelua voi kuitenkin käyttää myös, vaikka työntekijällä ei olisi Siirtoa käytössä. Tässä tapauksessa työntekijä saa ilmoituksen palkasta tekstiviestitse, ja samasta viestistä löytyvät ohjeet Palkkaus.fi-palveluun rekisteröitymiseen. Mikäli työntekijä ei halua ottaa Siirtoa käyttöönsä, lähettää Palkkaus.fi-palvelu palkan työntekijälle perinteisenä tilisiirtona.

Palkanmaksupalvelu hoitaa työnantajan hommat

Siirron palkanmaksupalvelu vähentää työnantajan työmäärää ja päänvaivaa. Kun työtä ostaa yksityishenkilöltä, on työnantajan velvollisuutena pidättää palkasta ennakonpidätys, työeläkevakuutusmaksu sekä työttömyysvakuutusmaksu, tilittää ne myöhemmin asianomaisille tahoille sekä hoitaa ilmoitukset viranomaisille. Palkanmaksupalvelun avulla myös kotitalousvähennyksen hakeminen helpottuu. Kun työnantaja siirtyy maksamaan palkkaa Siirrossa, ohjaa sovellus työnantajan läpi muutaman yksinkertaisen valinnan ja laskee palkan niiden perusteella. Sen jälkeen palkka lähtee matkaan yhdellä sormen pyyhkäisyllä.

Juttua varten on haastateltu Palkkaus.fi-yrityksen toimitusjohtajaa Jukka Kiiskistä.

Siirto on tehty – lue, kuinka maksaminen mullistuu

Jäikö lompakko kotiin? Ei hätää, maksaa voi myös mobiililaitteella!

Teksti: Oona Kansi

Kuvat: Johanna Taskinen

Kopioi sivun linkki: