Nyt siirrytään digiin – pankkiasiointi ei ole enää sidoksissa aikaan ja paikkaan

Päivittäiset raha-asiat hoituvat nykyään myös kotisohvalta, ja pankista on tullut taskukokoinen. Ota digiasiointi haltuun näillä vinkeillä!

Avaa ovet pankkitunnuksilla

Enää sinun ei tarvitse lähteä kotoa hoitaaksesi pankkiasioita. Verkkopankissa hoituvat samat asiat, kuin konttorissa. Verkossa voit myös tavata pankkineuvojasi videokuvan välityksellä ja vahvistaa sopimuksia pankkitunnuksien avulla.

Pankkitunnukset vastaavat allekirjoitusta ja ne toimivat avaimena moneen oveen. Tunnusten avulla voit varmistaa henkilöllisyytesi verkkopankin lisäksi lukuisissa muissa sähköisissä palveluissa, kuten Kelan palveluissa, veropalveluissa ja verkko-ostoksia tehdessäsi. Tunnukset saat käyttöösi käymällä konttorissamme tai Tule asiakkaaksi –palvelun kautta. Niiden saaminen edellyttää verkkopankkisopimusta sekä 18-vuoden ikää. Huoltajien luvalla myös 15-vuotta täyttänyt henkilö voi saada omat tunnukset.

Tunnistaudu helposti ja turvallisesti

Pankkitunnukset koostuvat pysyvästä käyttäjätunnuksesta sekä vaihtuvasta tunnusluvusta. Tunnuslukuihin pääset käsiksi tunnuslukusovelluksen tai tunnuslukulaitteen avulla. 

Tunnuslukusovelluksen voit ladata puhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta. Tunnuslukusovellus on kätevä ja helppokäyttöinen. Se on saanut runsaasti positiivista palautetta lukuisilta käyttäjiltään. Mikäli sinulla ei ole älypuhelinta tai sovellus ei muuten ole sinulle sopiva vaihtoehto, kannattaa ottaa käyttöön tunnuslukulaite. Tunnuslukulaitteen saat maaliskuun lopussa tilattua verkkopankista, 24/7 asiakaspalvelustamme tai vierailemalla konttorissamme. Voit myös odottaa sen postitusta kotiin. Tunnuslukusovelluksen avulla tunnuksesi kulkevat mukana puhelimessasi. Kevyt ja kompakti tunnuslukulaite puolestaan sujahtaa kätevästi lompakkoosi.

Sujauta pankki taskuusi

Pankki löytyy nykyään myös puhelimesta ja mahtuu taskuun. Helppokäyttöiseen mobiilipankkiin tutustuminen voi olla hyvä ensiaskel laajempaan digiasioinnin hallitsemiseen. Mobiilipankissa voit hoitaa kaikki päivittäiset raha-asiat ajasta ja paikasta riippumatta. Tilin saldon tarkastaminen tai rahan siirtäminen tililtä toiselle onnistuu vaikkapa kassajonossa. Mobiilipankki-sovelluksen lataat helposti puhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta.

Mobiilipankin ansiosta myös laskujen maksaminen käy entistä nopeammin ja helpommin; sinun tarvitsee vain skannata viivakoodi ja hyväksyä lasku mobiilipankissa. Sovellus pitää huolta siitä, että kaikki laskun tiedot ovat oikein. Soittaessasi Nordea 24/7 asiakaspalveluun mobiilipankin kautta olet jo valmiiksi todistanut henkilöllisyytesi. Näin vältyt erilliseltä näppäilyltä ja säästät aikaa.

Tunnuslukusovellus ja mobiilipankki ovat lyömätön kaksikko, sillä tieto välittyy niiden välillä vaivattomasti. Tunnuslukusovellus nimittäin lähettää tunnusluvun turvatun yhteyden kautta automaattisesti mobiilipankkiin.

Vinkit digiasioinnin starttaamiseen antoi Piia Vepsä Nordeasta. 

10 syytä ottaa tunnuslukusovellus käyttöön

5 vinkkiä pankkipalveluiden turvalliseen käyttöön älypuhelimella

Pidä huolta tunnuksistasi

Digitaaliset ratkaisumme on suunniteltu tähän päivään, ja niiden turvallisuudessa on huomioitu nykypäivän riskit.  Murtautuminen Nordean palveluihin on tehty käytännössä mahdottomaksi. Tunnukesi pysyvät turvassa, kunhan pidät huolen siitä, että et luovuta niitä ulkopuolisille. Ethän myöskään tallenna tunnuksiasi puhelimeesi. Muista, että pankki ei koskaan tiedustele sinulta tunnuksiasi.  

Teksti: Oona Kansi

Kopioi sivun linkki: