Nimenmuutos, uusi pankkikortti ja yhteinen tili – muistilista naimisiin menevälle

Oletko menossa naimisiin? Ihana juttu! Tähän muistilistaan on kerätty tärkeimpiä asioita, jotka sinun pitää tietää pankkiasioista uudessa elämänvaiheessasi.

1. Ensin kuherruskuukausi, sitten uusi kortti.

Jos nimesi vaihtuu, oikea aika tilata uusi pankkikortti on vasta 2–3 viikon kuluttua avioitumisesta. Siinä ajassa maistraatti välittää tiedon nimenmuutoksesta automaattisesti pankkiin. Kortin voit tilata soittamalla Nordea Asiakaspalveluun tai verkkopankin postilla.

2. Jos kortilla on kiire, hanki virkatodistus.

Jos et malta vastavihittynä odotella uudella nimellä varustettua korttia, voit viedä virkatodistuksen pankkiin heti avioitumisen jälkeen. Näin uusi kortti voidaan tilata välittömästi. Kortti toimitetaan sinulle kahden viikon sisällä.

3. Hyödyntäkää uudet etunne.

Kun arki avioparina on asettunut, kannattaa varata yhteinen tapaaminen pankkiin. Näin varmistatte, että pankkiasianne ovat ajan tasalla ja että teillä on käytössänne parhaat palvelut ja edut. Kiireisille sopii loistavasti verkkotapaaminen, joka järjestyy vaikka myöhään illalla, myös yhdessä.

4. Sinun, minun vai meidän rahat?

Nykyään monet parit säilyttävät omat käyttötilinsä, joilta he siirtävät rahaa yhteiselle ruoka- tai taloustilille. Toiset taas pitävät kaikki rahat yhteisinä. Juttele puolisosi kanssa siitä, millaisen talouden haluatte. Raha-asioista puhuminen on myös unelmointia: Jos häämatka jäi nyt välistä, ehkä haluatte perustaa säästötilin unelmalomaa varten. Tai miltä kuulostaisi yhteinen ASP-tili tulevaa kotia varten?

Häiden jälkeen voi viettää kuherruskuukautta kaikessa rauhassa, koska pankkiasioilla ei ole kiire. Yhteinen talous rakentuu ajan kanssa. Tärkeintä on nauttia uudesta, upeasta elämänvaiheesta!

Juttua varten on haastateltu Linda Sandströmiä Nordea Asiakaspalvelusta Vaasasta.

Nordea Asiakaspalvelu palvelee joka päivä vuorokauden ympäri numerossa 0200 3000 (pvm/mpm).

Teksti: Pauliina Suominen

Kopioi sivun linkki: