Mikä ihmeen Nordea Pay? Ajassa otti selvää.

Nordean kehittämä Nordea Pay on uusi mobiilimaksamisen sovellus, joka tekee puhelimesta maksuvälineen. Miten sen saa käyttöönsä ja miten sillä maksetaan? Latasimme sovelluksen ja lähdimme ostoksille. 

– Kahvi ja munkki, yhteensä kolme euroa, kahvilan kassa sanoo.

Kannattelen vasemmassa kädessäni kauppakassia ja kaivan oikealla kädellä esiin maksuvälinettä. Maksukorttini on laukussa vetoketjun takana, mutta kännykkä on takin taskussa. Vien puhelimen maksupäätteelle. ”Tapahtuma hyväksytty”, kertoo maksusovellus. 

Voiko maksaminen olla näin helppoa?

– Ennen maksamiseen on tarvittu käteistä tai maksukortti, nyt riittää kännykkä. Alle 25 €:n ostot voi tehdä näyttämällä puhelinta maksupäätteelle. Isommissa ostoissa vaaditaan mobiili PIN-koodi, Nordea Payn tuoteomistaja Tomi Hakari kertoo. 

Maksusovellus tekee asioimisesta helpompaa, jos lompakko kortteineen on laukun pohjalla tai unohtunut kotiin. Kännykkä kulkee yleensä aina mukana. 

Maksusovelluksen tarkoitus ei ole korvata muita maksuvälineitä, vaan helpottaa maksamista ja ostotapahtumien seuraamista. 

Miten maksusovelluksen saa käyttöön?

Maksusovelluksen lataaminen Google Play -kaupasta on helppoa. Syötä verkkopankin käyttäjätunnus, näppäile tunnusluku ja valitse kortti, jota haluat käyttää sovelluksella maksamiseen. Hyväksy maksusovelluksen ehdot ja luo mobiili PIN-koodi maksujen hyväksymiseen. Näin sovellus on käyttövalmis. Vaikka maksusovelluksen käyttöönotto on helppoa, se kannattaa tehdä ennen kuin suuntaa ostoksille. 

Nordea Paylla maksamiseen on kaksi tapaa: voit joko ensin avata sovelluksen ja sitten aloittaa maksun tai vain herättää puhelimen ja viedä sen maksupäätteelle. 

Jälkimmäisessä vaihtoehdossa puhelin kysyy tarvittaessa mobiilia PIN-koodia, jonka syöttämisen jälkeen puhelin viedään uudelleen maksupäätteelle. 

Sovellus muistuttaa olemassa olostaan, kun teet maksun Nordean kortilla – puhelimen näytölle tulee ilmoitus maksetusta ostoksesta. Sovelluksesta voi tarkistaa tilin saldon ja mitä ostoksia on tehnyt eri korteilla. Sitä varten ei tarvitse kirjautua erikseen mobiili- tai verkkopankkiin. 

Positiivisia yllätyksiä 

– Voinko maksaa Nordea Paylla, kysyn vaatekaupassa. 

– Meillä ei kai ole sellaista, myyjä epäröi.

Päätän silti yrittää ja vien kännykän maksupäätteelle, jolloin sovellus kysyy PIN-koodia. Tuota pikaa kassakone puskee jo ulos kuittia. 

– Vau, miten sinä oikein maksoit tuon, myyjä ihmettelee, repäisee kuitin ja työntää sen ostoskassiin.

Tomi Hakarin mukaan kauppiaat ovat positiivisesti yllättyneitä siitä, että kännykällä voi maksaa ja että se toimii heillä. Sovellus toimii ympäri maailman kaikkialla, missä lähimaksut ovat käytössä. 

Maksaminen ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä. Puhelimen data roamingin ei tarvitse olla päällä – riittää, että puhelin on aika ajoin verkossa. 

Kortilla tai Nordea Paylla tehdyn ostoksen jälkeen puhelimen näytölle tulee ilmoitus tehdystä maksusta. 

Jos puhelin katoaa, ota yhteyttä ympäri vuorokauden palvelevaan Sulkupalveluun (020 333, pvm/mpm). Kun puhelimen maksuominaisuus otetaan pois päältä, maksukortit toimivat normaalisti. 

Tomi Hakarin mukaan maksusovelluksen käyttö on turvallista, jos pitää huolen puhelimesta ja mobiilista PIN-koodista. 

– Kokeilumieltähän se vähän vaatii, että lähtee testaamaan uusia juttuja, mutta vaikeaa se ei ole. 

Lataa Nordea Pay -mobiilisovellus

Kopioi sivun linkki: