Maksa matka luottokortilla – tämän vuoksi se kannattaa

Päivitetty 01/2018

Nordea Mastercard Gold -kortin haltija, muista maksaa lomamatka korttisi luotto-ominaisuudella! Silloin saat kattavan matkavakuutuksen ulkomaan vapaa-ajanmatkoillesi ja hätäkäteispalvelun ikävien yllätysten varalle. Tutustu myös kortin muihin oiviin ominaisuuksiin.

Nordea Gold -kortti on paitsi kätevä apu arjessa, myös tuntuva turvan tuoja lomamatkalla. Tutustu Gold-kortin ominaisuuksiin ja lisäpalveluihin, kuten kortin maa- ja verkkokäytön rajauksiin, joiden avulla voit välttyä kortin väärinkäytöltä.

Muista, että matkalla sattuu ja tapahtuu. Asioiden selvittämistä varten tarvitset
pankkitunnuksia. Niiden avulla pankki voi varmistaa soittajan henkilöllisyyden. Lataa siis
puhelimellesi tunnuslukusovellus jo ennen matkaa tai pakkaa mukaan pankkitunnukset!

Maksa kaikki lomaan liittyvät kulut luottokortillasi

Matkavakuutus on voimassa ulkomaan vapaa-ajanmatkoilla, kun vähintään 75 prosenttia yhteenlasketuista matka- ja majoituskuluista on maksettu Nordea Gold -kortin luotto-ominaisuudella (credit). Helpoin tapa varmistaa, että vakuutus on varmasti voimassa, on maksaa kaikki matkaan liittyvät kulut yhdellä kortilla. Kun vaikkapa taksimatka Helsinki-Vantaalle, lennot Pariisiin ja hotellihuone on maksettu samalla kortilla, sinun on myös helppo seurata tilin tapahtumia lähes reaaliaikaisesti verkko- tai mobiilipankissa.

Vakuutus kattaa monenlaiset tapaturmat myös pitkillä matkoilla

Nordea Gold -kortin matkavakuutus on kattava: se korvaa esimerkiksi sairastumisesta johtuvat kulut sekä kadonneet ja vaurioituneet matkatavarat 850 euroon asti vakuutusehtojen mukaan. Myös perheenjäsenesi on vakuutettu. Vakuutuksen omavastuu on 100 euroa, mikä voi olla hyvin pieni osa menetetyistä varoista, jos vaikkapa tulet ryöstetyksi tai sairastut. Vakuutus on voimassa enintään 90 päivää kestävillä matkoilla. Vastaava vakuutus maksaa tyypillisesti kymmeniä euroja per matka, joten etu tuntuu lompakossa.

Muista maalaisjärki kortinkäytössä

Kortin huolellinen säilytys ja käyttö ovat tärkeää muistaa matkalla. Väärinkäytösten välttämiseksi korttimaksut kannattaa aina suorittaa niin, ettei päästä korttia silmistään esimerkiksi kaupan takahuoneeseen. Paras tapa on maksaa itse maksupäätteellä ja suojata tunnusluvun näppäily sivullisten katseilta. 

Pienemmät ostokset maksat kätevästi ilman tunnusluvun näppäilyä hyödyntämällä kortin lähimaksuominaisuutta.

Pakkaa mukaan kaksi korttia

Vaikka arvotavarat säilöisi visusti vyölaukkuun tai passikoteloon, kortti voi joskus rikkoutua, hukkua tai joutua pitkäkyntisen näppeihin. Matkalle on hyvä aina ottaa mukaan kaksi korttia, joista toinen kortti kulkee mukana kukkarossa, toinen taas on tallessa esimerkiksi hotellin tallelokerossa. Varakortti tuo turvaa ja joustavuutta, jos toinen kortti on poissa pelistä. Kun pääkortti on Mastercard, kannattaa varakortiksi valita esimerkiksi Nordea Debit -kortti. Tällöin käytössäsi ovat maailman suurimpien korttiyhtiöiden, Visan ja Mastercardin, maksukortit ja niiden mukanaan tuomat edut.

Hyödynnä mobiilia myös matkoillasi

Siellä missä lähimaksaminen onnistuu kortilla, onnistuu se myös älylaitteeseen ladatulla
maksusovelluksella. Hyödynnä siis myös matkoillasi Apple Pay- ja Nordea Pay -sovelluksia ja maksa ostoksesi summasta riippumatta puhelimellasi tai kellollasi. Nordea Pay -sovelluksen avulla seuraat korttitapahtumiasi jo matkasi aikana ja saat mm. kauppakohtaisia lisätietoja ostoksistasi.

Muuta maarajausta sen mukaan, missä liikut 

Uusissa Nordea Gold -korteissa käyttöalueena on automaattisesti Eurooppa. Verkko- ja mobiilipankissa pääset kuitenkin muuttamaan rajausta helposti sen mukaan, missä kulloinkin olet ja korttiasi käytät. Kotimaassa kortin käyttö kannattaa rajata pelkästään Suomeen, mutta lomamatkalle suunnatessa kannattaa rajausta päivittää matkakohteen mukaisesti. Jos korttisi esimerkiksi kopioidaan, ei sitä voi käyttää muualla kuin itse määrittelemälläsi alueella. Väärinkäytön riski on pienempi, kun sallit kortin käytön vain siellä, missä milloinkin olet.

Voit myös rajoittaa kortin verkkokäyttöä verkkopankin kautta. Jos tiedät, ettet tee kortillasi verkko-ostoksia, kannattaa sen verkkokäyttö kytkeä pois päältä. 

Hätäkäteinen pelastaa ikävässä tilanteessa

Nordea Gold -kortin hätäkäteispalvelu on viimeinen oljenkorsi, joka voi pelastaa loppumatkan. Voit tilata käteistä paikalliseen Mastercard-rahanluovutuspisteeseen, kuten pankkiin tai Western Union -toimipisteeseen, samalla kun kuoletat kadonneen kortin soittamalla Nordea sulkupalvelun ulkomaiden numeroon +358 20 333. Pyytämäsi käteissumma vähennetään korttiluotolta, ja rahat ovat yleensä noudettavissa henkilöllisyystodistusta vastaan vuorokauden kuluttua lähetyspyynnöstä. 

Aidosti kansainvälinen kortti

Nordea Gold -kortti käy maksuvälineenä 200 eri maassa ja 35 miljoonassa ostopaikassa. Olit sitten Tallinnassa tai Kuala Lumpurissa, saat kortilla aina myös paikallista käteistä automaatista. Käteisen nostamisen kustannuksiin voit tutustua tarkemmin täällä.

Vinkit antoi henkilöasiakaskorteista vastaava johtaja Valtteri Korhonen Nordeasta.

Tutustu luottokorttivaihtoehtoihin

Teksti: Pauliina Suominen

Kopioi sivun linkki: