Maailman parhaana palkittu oppimiskokonaisuus

Oppimisympäristö Yrityskylä tuo minikokoisen suomalaisen yhteiskunnan kuudesluokkalaisten opiskeltavaksi. Innovatiivinen opintokokonaisuus on kerännyt kansainvälisesti kiitosta eikä suotta.

Vuonna 2009 käynnistetty Yrityskylä on peruskoulun kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Se koostuu kymmenestä taloutta, yhteiskuntaa ja työelämää käsittelevästä oppitunnista, jotka opettaja pitää koulussa oppilailleen, sekä huipentuu vierailuun Yrityskylä-oppimisympäristössä.

Oppituntien aikana opitut taidot käyttöön

Yrityskylä-opintokokonaisuuden loppuhuipennus on vierailu Yrityskylä-oppimisympäristössä. Taloudellisen tiedotustoimiston omistamia Yrityskyliä on Suomessa yhteensä kahdeksan. Se on levinnyt laajasti ympäri Suomen tavoittaen tällä hetkellä 70 prosenttia kuudesluokkalaisista.

Oppimisympäristö on pienoiskaupunki, joka simuloi suomalaista yhteiskuntaa avaten sen toimintaa pedagogisen roolipelin avulla konkreettisesti ja innostavasti. Vierailun aikana oppilaat työskentelevät pienoiskaupungissa omissa yrityksissään suorittaen heille ennalta käsikirjoitettuja työtehtäviä. He saavat tekemästään työstä palkkaa, jota he voivat vapaa-ajallaan kuluttaa Yrityskylässä. He maksavat laskuja ja veroja, solmivat sopimuksia, hakevat pankista lainaa ja maksavat sen takaisin sekä osallistuvat kylän päätöksentekoon. Yrityskylän keskeisenä ideana onkin toimia päivän aikana kuluttajina ja kansalaisina osana yhteiskuntaa.

Kansainvälisesti kiitelty koulutusinnovaatio jatkaa menestystään

Yrityskylä on saanut kansainvälisesti paljon kiitosta ja palkittu maailman parhaana koulutusinnovaationa. Maaliskuussa Yrityskylään tehtiin valtiovierailu, kun Ruotsin kuningaspari tutustui oppimisympäristöön Espoossa.

Yrityskylän yhteistyökumppanien joukkoon kuuluu iso joukko julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita, näiden joukossa muun muassa Nordea. Yrityskylä kehittelee tällä hetkellä uutta konseptia yhdeksäsluokkalaisille. Uutta yläkouluille suunnattua oppimiskokonaisuutta pilotoidaan vuoden 2016 aikana.

Lue lisää Yrityskylästä

Kopioi sivun linkki: