Luotolla joustoa elämään

Rahan menoa ei voi aina suunnitella etukäteen, vaan joskus tarve voi iskeä äkillisesti. Silloin Joustoluotosta tai luottokortista on apua. Niistä molempiin saa luottopäätöksen yleensä vain yhdellä puhelulla.

Naks. Kaikki tapahtui sekunneissa, kun Soilen pieni, 8-vuotias chihuahua hyppäsi alas sohvalta rauhallisena sunnuntai-iltana.

– Polvilumpio meni pois paikaltaan, ihan kävelemätön koira. Takajalka oli koukussa, eikä liikkunut, Soile kertaa illan tapahtumia.

Tapaturmasta järkyttynyt omistaja kiidätti koiransa saman tien päivystykseen, missä koira sai kipupiikin ja kipeä jalka lastoitettiin. Päivystävä eläinlääkäri kirjoitti 380 euron laskun ja neuvoi viemään koiran heti maanantaina ortopedille. Sen käynnin hintaa Soile ei uskaltanut edes arvailla.

– Olen juuri jäänyt eläkkeelle, eikä minulla ole kauheasti ylimääräistä. Jo päivystysmaksu järkytti. Luojan kiitos, että tilillä oli rahaa ja sain päivystyslaskun maksettua, Soile kertoo.

Eläinlääkärin antamat vaihtoehdot olivat tylyt: koira pitäisi joko leikata tai lopettaa. Tämä järkytti entisestään Soilea ja lisäsi huolta. Takaraivossa jyskytti ajatus: mitä jos muuten täysin terveen koiran joutuu lopettamaan?

Helpotusta huoleen puolessa tunnissa 

Soile varasi koiralle ajan ortopedille heti seuraavaksi päiväksi, mutta mietti päänsä puhki, miten saisi maksettua koiran leikkauksen, koska hänellä ei ollut riittävästi säästöjä. Hän soitti Nordea 24/7:ään

– Olen saanut ennenkin Nordealta apua, kun on ollut tiukka tilanne, Soile kertoo.

Puhelimessa palveluneuvoja kuunteli ja ymmärsi Soilen hädän.

– Ihme, että linjan toisessa päässä sai jotain selvää, kun itkeä tuhersin koko puhelun ajan.

Palveluneuvoja lupasi selvittää, miten Soile saisi rahat koiran hoitoon. Vain puoli tuntia myöhemmin puhelin pirahti: Soilelle oli myönnetty 2 000 euron joustoluotto. Luottopäätös taskussa Soile pystyi lähtemään keveämmin mielin eläinlääkärikeskukseen ortopedin pakeille.

Joustoluotto sopii hyvin juuri odottamattomiin rahan tarpeisiin, koska luottopäätös tehdään yleensä puhelun aikana saman tien ja myönteisen päätöksen jälkeen rahat ovat tilillä muutamassa minuutissa. Joustoluottoa on helppoa ja nopeaa hakea verkkopankista tai soittamalla Nordea 24/7:ään, joka palvelee ympäri vuorokauden. Luottohakemusta varten asiakkaan tulee tunnistautua pankkitunnuksilla tai tunnuslukusovelluksella. Nordea 24/7:ssa hakemuksen täyttämiseen menee nopeimmillaan muutama minuutti ja luottopäätös saadaan parhaimmillaan jo puhelun aikana.

Kun luottopäätös on hyväksytty, myönnetty luoton määrä siirretään välittömästi asiakkaan tilille ja luottosopimus lähetetään verkkopankkiin. Hakemusprosessi verkkopankissa on yhtä joustava ja nopea.

Mitä eroa on Joustoluotolla ja luottokortilla?

Joustoluotto on kertaluotto, joka sopii pieniin ja suuriin hankintoihin aina 25 000 euroon saakka. Joustoluotto on sopiva ratkaisu myös esimerkiksi silloin, kun ei halua käyttää luottokortin luottorajaa loppuun. Kun Joustoluotto kattaa kertahankinnan, luottokortille jää vielä käyttövaraa esimerkiksi päivittäisiin ostoksiin kaupassa, verkossa ja matkoilla. 

Luottokortti on myös joustava maksuväline äkillisiin menoihin, kuten rikkoutuneen auton korjaamiseen. Luottokortti sopii parhaiten hieman pienempiin hankintoihin ja sen luottoraja sovitaan asiakkaan tarpeen mukaan. Kun luottokortin hankkii valmiiksi lompakkoon, se toimii aina tarvittaessa varakassana, jonka voi ottaa käyttöön niin Suomessa kuin ulkomaanmatkoillakin. Luottokorttipäätöksen saa yleensä joustoluoton tapaan heti puhelun aikana tai verkkopankissa, mutta kortti postitetaan asiakkaalle noin viiden pankkipäivän sisällä, kun taas joustoluotto maksetaan suoraan tilille.

Luottokorttia kannattaa käyttää erityisesti matkavarauksissa, lentolipuissa ja verkko-ostoksissa. Ongelmatilanteessa reklamaation voi silloin tehdä suoraan pankille ja rahat on helpompi saada takaisin saamatta jääneestä tuotteesta tai palvelusta. Esimerkiksi jos tuotteen tai palvelun myynyt yritys menee konkurssiin, suoraan tililtä maksettua ostoksen summaa ei välttämättä saa lainkaan takaisin.

Koiralle uusi elämä 66 eurolla kuukaudessa 

Eläinlääkärillä Soilen koira nukutettiin ja ortopedi tutki sen. Kallista leikkausta ei sittenkään tarvittu, vaan polvilumpio saatiin työnnettyä takaisin omalle paikalleen. Rahaa meni silti: eläinlääkärikäyntien loppusummaksi tuli yhteensä 1 400 euroa. Tärkeintä kuitenkin oli, että koira sai uuden elämän.

– Nordean avulla minulla on terve, ihana ja iloinen koira, joka elää vielä ainakin toisen mokoman 8 vuotta, mitä nyt on elänyt, Soile kiittää.

Joustoluoton lyhentämiseen Soilella on käytössä e-lasku ja sen automaattinen maksaminen, joten lyhennyksen maksua ei tarvitse muistaa itse. Sekä Joustoluoton että luottokortin takaisinmaksuohjelman voi räätälöidä sopivaksi omaan elämäntilanteeseen. Joustoluoton kuukausierää voi muuttaa ottamalla yhteyttä Nordea 24/7:ään. Luottokortin kuukausimaksuja taas on mahdollista hallinnoida itse verkko- tai mobiilipankissa. 

Luottoon on mahdollista sopia tarvittaessa myös lyhennysvapaita kuukausia, jolloin kuukausierästä ei makseta mitään. Yleisimpiä lyhennysvapaakuukausia ovat kesän lomakuukaudet ja joulukuu.

Soilen tililtä lähtee joka kuukausi automaattisesti 66 euroa ja suunnitelmana on maksaa laina pois kolmen vuoden aikana. Tämä sopii hyvin eläkeläisen kukkarolle.

– Katsottiin sopiva summa omaan rahatilanteeseeni, Soile summaa.

Lue lisää Joustoluotosta ja Nordea Credit -luottokortista.

Juttua varten on haastateltu Aleksi Tapolaa, Tero Pirskasta ja Anniina Hovia Nordeasta. Nordean asiakkaan nimi on muutettu.

Unohtuiko tunnusluku? Näin tilaat uuden

Jos kortin PIN-koodi unohtuu, voit tilata uuden unohtuneen tilalle nopeasti ja helposti.

1. Puhelimitse: Soita Nordea 24/7:ään 0200 3000 (pvm/mpm). Kun olet tilannut uuden tunnusluvun, saat sen kätevästi tekstiviestillä pankille ilmoittamaasi matkapuhelinnumeroon.  

2. Verkkopankissa: Voit katsoa korttisi tunnusluvun kätevästi ilman tilausta omasta verkkopankistasi Kortit > Katso tunnusluku. Tunnusluvun katsominen on maksullista

Katso esimerkiksi Nordea Credit -kortin tunnusluvun uusintatilauksen eri toimitustapojen hinnat.

Teksti: Paula-Maija Wallin

Kuvitus: Anna Salmisalo

Kopioi sivun linkki: