Joko tunnet nämä neljä näppärää maksutapaa?

Lähimaksaminen, Nordea Pay, Siirto, Wrapp – kuulostavatko tutuilta? Käteisen ja korttimaksamisen rinnalla on nykyään monta helppoa ja joustavaa maksutapaa, jotka tekevät kaupassa asioinnista entistäkin nopeampaa.

Lähimaksaminen

Kortti ulos lompakosta, kortti maksupäätteen viereen ja kas, ostokset on maksettu! Lähimaksulla voit tehdä alle 25 euron ostoksia ilman pin-koodin näppäilyä. Lähimaksuominaisuus löytyy uusista MasterCard-yhdistelmäkorteista ja Nordean Debit-korteista.

Ominaisuus on Suomessa jo niin yleinen, että se on jo lähes kaikkien kauppojen maksupäätteissä. Lähimaksamisesta kertoo maksupäätteissä oleva kaarisymboli.

– Niiden kauppojen osuus, joissa lähimaksu ei toimi, on enää vain pari prosenttia, sanoo Nordean mobiilimaksamisen asiantuntija Tomi Hakari.

Onko lähimaksaminen sitten turvallista?

– Turvallisuustaso on sama, käytitpä sitten sirua tai lähimaksua, Hakari toteaa.

Lue lisää lähimaksamisesta täältä.

Nordea Pay

Olet lähtenyt shoppailemaan vaatteita alennusmyynteihin ja kerännyt ostoskorin täyteen löytöjä. Nyt enää kassalle ja äkkiä kotiin! Kassalla kuitenkin huomaat, että olet jättänyt lompakon kotiin. Huomenna sitten uudestaan, mietit. Kuulostaako tutulta?

Joskus lompakko jää kotiin, ja joskus sitä ei vain halua ottaa mukaan. Onneksi kännykkä on aina mukana, ja jos sinulla on asennettuna Nordea Pay -sovellus Android-puhelimeesi, myös lompakkosi on mukana.

Nordea Payn avulla maksat ostoksesi samalla tavalla kuin lähimaksuominaisuudella varustetulla kortilla. Ero on siinä, että kun olet liittänyt maksukorttisi sovellukseen, maksamiseen riittää, että heilautat puhelintasi maksupäätteen edessä. Kännykkä on aina yhden kädenliikkeen päässä, ja siksi Nordea Pay onkin nopein maksuvaihtoehto.

Lue lisää Nordea Paysta täältä.

Siirto

Maaliskuun alussa julkaistu Siirto on ratkaisu klassiseen ongelmaan, joka kuuluu ”sori, ei oo käteistä!” Siirto on sovellus, jolla maksat nopeasti, vaivattomasti ja reaaliajassa. Sovellusta voivat käyttää lähes kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaat.

Maksaessasi Siirrolla riittää, että valitset puhelimesi yhteystiedoista vastaanottajan puhelinnumeron. Kun siirrät rahaa, vastaanottaja saa viestin puhelimeensa. Ja toisin kuin tilisiirrossa, rahat ovat käytössä välittömästi – vaikka olisitte eri pankkien asiakkaita. Siirron avulla voit myös näppärästi muistuttaa ystävääsi maksamatta jääneistä veloista – sentilleen tietysti!

Siirtoa voit käyttää tulevaisuudessa myös suomalaisissa verkkokaupoissa. Tilauksen lopussa maksuvaihtoehdoksi valitaan Siirto ja lomakkeeseen kirjoitetaan oma puhelinnumero. Tämän jälkeen verkkokauppa lähettää maksuvahvistuksen, joka hyväksytään puhelimella.

Lue lisää Siirrosta täältä.

Wrapp

Mitä jos shoppailussa ei vain menettäisi rahaa, vaan voisi samalla myös tienata sitä. Wrapp on maksuton fiksun shoppailijan sovellus, jonka avulla saat ostohyvityksiä ja palkintoja tekemistäsi ostoksista.

– Voi sanoa, että Wrapp on maksukortin paras kaveri. Itse olen saanut parhaimmillaan 43 euron edestä hyvitystä kuukauden ostoksistani, toteaa Nordean tuotepäällikkö Paavo Jokinen.

Avaamalla Wrappin älylaitteestasi näet ja aktivoit avoinna olevat tarjoukset, joita voit saada yhtä lailla niin ravintoloista, ruokakaupoista kuin vaateliikkeistäkin. Tarjousten saamiseksi riittää, että teet ostoksia Wrappiin yhdistetyllä maksukortilla. 

Jos esimerkiksi ostat ruokakaupasta 50 euron ostokset, Wrapp saattaa hyvittää sinulle niistä 10 euroa, riippuen toki meneillä olevasta tarjouksesta. Rahat saat tilillesi muutaman päivän päästä ostosten tekemisestä. Wrappissa kulkevat digimuodossa mukana myös leimakortit, jotka eivät pahvisten korttien tavoin huku lompakon syövereihin.

Wrapp on oppiva sovellus, joten mitä enemmän käytät sitä, sitä enemmän saat juuri sinulle suunnattuja, yksilöllisiä tarjouksia.

Lue lisää Wrappista täältä.

Teksti: Sebastian Koskinen

Kuvat: Pinja Nikki

Kopioi sivun linkki: