Hääbudjetissa satsataan tunnelmaan

Päivitetty 11/2017

Ajassa-palvelun teettämän kyselyn mukaan häissä panostetaan nyt tunnelmaan ja tingitään näyttävyydestä. Kustannuksista halutaan selvitä omin voimin, eikä juhlaan tuhlata kaikkia säästöjä.

"Kerran sitä naimisiin mennään"

Häiden suunnittelussa vähemmän on nyt enemmän, mutta joistain asioista ei tingitä. Säästäväisestä asenteesta huolimatta juhla on ainutkertainen tilaisuus, josta halutaan luoda ikimuistoinen niin hääparin kuin vieraidenkin mielissä. Kerranhan niitä häitä vain tanssitaan.

Kyselyyn vastanneiden pariskuntien mielestä tärkeintä häissä on yhdessäolo ja vieraiden viihtyminen. Tunnelma viritetään maukkaalla ruoalla ja juomalla: valtaosa kertoo haluavansa panostaa erityisesti tarjoiluun. Myös viihtyisästä tilasta ja laadukkaasta bändistä ollaan valmiita maksamaan. Viihteen ohella rahareikien listalle päätyvät sormukset sekä ammattivalokuvaaja, joka ikuistaa parin suuren päivän.

Karsintalistalla hääkoristeet

Kyselyn mukaan häiden budjetoinnissa panostetaan nyt suuriin linjoihin. Yksityiskohdat, kuten hääkoristeet ja kutsukortit, eivät ole tapahtuman kannalta merkittävässä roolissa, sillä pariskunnat eivät usko vieraiden muistavan niitä. Siksi koristeista ja ylimääräisestä luksuksesta tingitään.

Yleisimmiksi säästökohteiksi mainittiin koriste-elementit, kuten kutsukortit, yksilöidyt lautasliinat, ruokalistat ja paikkakortit, somistetuista hääkarkeista puhumattakaan.

Hääbudjettiin saadaan väljyyttä tekemällä mahdollisimman paljon itse ja talkootöinä perheen ja lähipiirin kanssa sekä pyytämällä häälahjaksi palveluksia ystäviltä.

Kysely julkaistiin Facebookin hääryhmissä sekä hääsivustojen Naimisiin.info ja Amoriini keskusteluryhmissä.

 

 

Säännöllisellä säästämisellä kohti tavoitetta? Katsokaa ja laskekaa, kuinka pääsette tavoitteeseenne!  

P.S. Katso muistilista naimisiin menevälle 

Teksti: Maikki Merilehto

Kuvitus: Ville Korhonen

Kopioi sivun linkki: