4 faktaa miksi kannattaa säästää säännöllisesti

Mitä järkeä on säännöllisessä säästämisessä? Lue, näe ja koe valaistuminen.

1. Kannattaa säästää säännöllisesti kolmella aikatähtäimellä ja kolmeen eri tarkoitukseen: arkisten yllätysten varalle,  pitkäaikaisesti varallisuutta kasvattaen ja pitkällä tähtäimellä eläkepäiviä varten. Vararahasto antaa turvaa arkeen, että elämän pienet ja suuret yllätyskäänteet eivät pistäisi talouttasi sekaisin.

2. Säännöllisen säästäjän ei tarvitse hermoilla markkinoiden piikeistä ja pudotuksista. Sijoitusten ajallinen hajauttaminen on varallisuutta kartuttavan ja säännöllisesti sijoittavan rahastosäästäjän paras ystävä. Esimerkki: ostat rahasto-osuuksia joka kuukausi 50 eurolla – kun rahasto-osuuksien hinta on alempana, saat samalla rahalla enemmän osuuksia. Kun kurssi kurvaa nousuun, hyödyt ovat tuntuvia.

3. Säännöllisessä säästämisessä aika tasaa riskejä ja maltti on valttia. Jos säästää pitkällä aikavälillä, rahoja ei kannata makuuttaa tilillä, vaan oman riskinottokyvyn ja aikatähtäimen mukaan sijoittaa rahaa tuottavampiin kohteisiin. Tämä tarkoittaa usein isompaa riskiä, mutta pitkällä aikavälillä suurempia säästöjä.

4. Säästäminen kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, sillä hyödyt kasvavat ajan mittaan. Säästäminen alkaa itsekurista ja suunnitelmallisuudesta. Käännä ajatteluasi niin, että otat ensimmäisenä palkasta säästöt talteen – ei vasta siitä, mikä on kuukauden lopussa jäljellä. Säästäminen ja esimerkiksi asuntolainan maksaminen sopivat samaan elämäntilanteeseen. Jos asuntolainasi takaisinmaksuaika on vaikkapa 25 vuotta, ja samalla säästät, sinulle kertyy todennäköisesti sievoinen summa säästöjä jo sinä aikana, kun makselet pois asuntolainaa.

Juttua varten on haastateltu Jari Ohrankämmentä Nordean varallisuudenhoidosta.

Lue lisää säännöllisestä säästämisestä

Katso video: Paljonko hyödyn kun säästän jo asuntolainaa lyhentäessäni.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin tehdään sinulle SiSu, sinun suunnitelmasi säästämiseen!

Teksti: Laura Kokko

Kuvitus: Ville Korhonen

Kopioi sivun linkki: