Jäikö lompakko kotiin? Ei hätää, maksaa voi myös mobiililaitteella!

Puhelimesta on tullut kelpo maksuväline. Siirto, Nordea Wallet ja Apple Pay pelastavat päivän, jos lompakko jää kotiin.

Puhelimeen on sujahtanut niin musiikkisoitin, taskulamppu kuin karttakin. Nyt on tullut pankkikortin ja käteisen vuoro. Siirron, Nordea Walletin sekä Apple Payn avulla hoituvat maksut kavereiden välillä ja kaupassa.

Siirrolla maksut hoituvat ilman tilinumeroita

Siirto-sovelluksen suunnittelu lähti siitä, että haluttiin luoda sovellus, jonka avulla on helppo jakaa esimerkiksi illalliskulut kavereiden kesken tai maksaa Facebook-kirpputoriostos. Lompakosta kun löytyy yhä harvemmin käteistä rahaa.

Tilisiirrot kavereiden kesken toimivat reaaliaikaisesti, mikäli kaverusten tilit ovat samassa pankissa. Harva kuitenkaan valitsee kavereitaan pankin perusteella. Siirrolla maksut liikkuvatkin reaaliajassa käyttäjien välillä pankista riippumatta. Maksamiseen käytetään tilinumeron sijaan puhelinnumeroa.

Siirto on ladattavissa sekä Android-puhelimille että Applen puhelimiin. Yksityishenkilöiden välisten maksujen lisäksi Siirrosta on hyvää tahtia tulossa maksuväline myös esimerkiksi kahviloissa ja verkkokaupassa.

Siirto tekee maksamisesta myös entistä turvallisempaa, sillä kaikki sen käyttäjät on todennettu pankkitunnuksilla ja sovellusta käytetään aina omalla nimellä. Jos esimerkiksi yksityishenkilöiden välisessä kaupassa tavara jäisi saamatta, ovat myyjän oikea nimi ja puhelinnumero tiedossa tilanteen selvittämistä varten. Turvaa tuo myös käyttäjän henkilökohtainen PIN-koodi, jota ilman sovellukseen ei pääse kirjautumaan.

Nordea Wallet ja Apple Pay muuttavat puhelimen lähimaksukortiksi

Nordea Wallet ja Apple Pay tekevät puhelimesta lähimaksukortin. Puhelinta vilauttamalla maksut hoituvat sujuvasti vaikka kaupan kassalla. Android-puhelimella maksaminen tapahtuu Nordea Walletilla ja Applen laitteilla Apple Paylla.

Nordea Walletilla pienet ostokset voi tehdä lähimaksukortin tapaan ilman PIN-koodia, mutta sovelluksen asetuksia muokkaamalla voi sovelluksen määrittää kysymään PIN-koodin myös jokaisen ostoksen yhteydessä. Apple Paylla maksettaessa ostokset vahvistetaan aina sormenjäljellä. Lähimaksamisesta tuttua 25 euron maksurajaa ei mobiilimaksamisessa ole, vaan puhelinta vilauttamalla on mahdollista tehdä myös isompia ostoksia.

Nordea Wallet on maksukortin paras kaveri, sillä maksuominaisuuden lisäksi sen avulla voi seurata omaa kulutustaan. Sovellukseen kirjautuvat tiedotverkko-ostoista, pankki- ja luottokorteilla tehdyistä maksuista sekä mobiilimaksuista. Näin omaa rahankäyttöä on helpompi seurata ja suunnitella. Kulutusta voi tarkastella sekä Android-puhelimilla että Applen laitteilla.

Nordea Wallet tuo myös lisäturvaa maksamiseen, sillä käyttäjä saa puhelimeensa ilmoituksen jokaisesta veloituksesta.

Juttua päivitetty 2/2018: Nordea Payn nimi muuttui helmikuun lopussa Nordea Walletiksi.

Mobiilimaksamisesta kertoi tuotepäällikkö Paavo Jokinen Nordeasta.

Mitä tehdä, jos puhelin tai pankkikortti katoaa?

Näin käytät pankkipalveluita turvallisesti älypuhelimella – paina mieleesi viisi vinkkiä 

Näin sujui päivä ilman lompakkoa

Teksti: Oona Kansi

Kuvat: Eeva Murtolahti

Kopioi sivun linkki: