Elätkö kännykkä kourassa? Tiesitkö, että voit hoitaa pankkiasiat helposti älypuhelimella

Lähes jokaisella suomalaisella on älypuhelin. Nordean selvityksen mukaan moni kuitenkin käyttää verkkopankkia kännykän selaimella mobiilipankin sijaan. Löytyvätkö pankkiasiointia helpottavat mobiilisovellukset omasta puhelimestasi?

Googlen kuluttajabarometrin mukaan yli 70 prosentilla suomalaisista on älypuhelin. Heistä 60 % käyttää verkkoa älypuhelimella vähintään yhtä usein kuin tietokoneella.

Barometrin perusteella voisi päätellä, että elämme kännykkä kädessä ja tunnemme ja taidamme älypuhelimen käytön. Johtopäätös ei kuitenkaan ole yksiselitteisen oikea, sillä Nordean selvityksen mukaan yllättävän suuri joukko asiakkaistamme, mukaan lukien nuoret, käyttää esimerkiksi verkkopankkia kännykän tai tabletin selaimella mobiilipankin sijaan.

Tee elämästäsi asteen verran helpompaa ja tarkista, että älypuhelimestasi löytyvät seuraavat sovellukset.

Mobiilipankki

Mobiilipankki on älypuhelimeen ladattava sovellus, jolla onnistuu päivittäisten raha-asioiden hoitaminen helposti ja turvallisesti missä ikinä liikutkin. Rahan siirtäminen omien tilien välillä käy näppärästi vaikkapa kassajonossa.

Mobiilipankissa voit myös esimerkiksi maksaa laskuja, seurata tilin tapahtumia sekä tarkistaa korttien, lainojen ja säästöjen tiedot.

Tiesitkö, että nämäkin asiat voit hoitaa mobiilipankissa? 

Tunnuslukusovellus

Tunnuslukusovellus on avain paitsi pankin omiin, myös muiden palveluntarjoajien palveluihin. Halusit sitten asioida Kelan verkkopalveluissa, tulostaa uuden verokortin verkossa tai tarkastella omia terveystietojasi verkossa, pääset tietoihin käsiksi tunnistautumalla tunnuslukusovelluksen avulla.

Tunnuslukusovellus on mobiilipankin paras kaveri, sillä ne kommunikoivat saumattomasti keskenään.

10 syytä ottaa tunnuslukusovellus käyttöön

Siirto

Käteinen loppu kirpputorilla. Kaupat tehty Facebook-kirpputorilla, mutta ostajalla ei olekaan antaa tasarahaa. Kuulostaako tutulta? Juuri tällaisiin tilanteisiin auttaa Siirto. Sovellus mahdollistaa reaaliaikaiset rahansiirrot ihmisten välillä puhelinnumeroa hyödyntäen. Se sopii loistavasti myös esimerkiksi yhteisen ravintolalaskun jakamiseen tai kimppalahjan hankintaan. Nordean asiakkaiden lisäksi Siirtoa voivat käyttää OP:n ja S-pankin asiakkaat

Siirto on tehty – lue kuinka maksaminen mullistuu

Nordea Pay

Oletko kirmannut juoksulenkin päätteeksi lähikauppaan vain todetaksesi, ettei sinulla olekaan lompakkoa mukana? Nordea Pay on maksusovellus, joka mahdollistaa lähimaksamisen älypuhelimella. Sillä on kätevä maksaa pienet tai vähän isommatkin ostokset kaupassa.

Nordea Payn avulla on kätevää seurata myös korttien tapahtumia ja tilien saldoja. Sovelluksessa on lisäksi masterpass-ominaisuus, jolla hoituvat verkkomaksut.

Toistaiseksi lähimaksaminen Nordea Payn avulla toimii vain Android-puhelimilla.

Mikä ihmeen Nordea Pay? Ajassa otti selvää

Wrapp

Haluaisitko saada ostohyvityksiä ja palkintoja tekemistäsi ostoksista? Eli saada rahaa siitä, että ostat! Lataa älypuhelimeesi Wrapp-sovellus. Wrapp on mitä parhain seuralainen jokaiselle Nordean asiakkaalle. Wrapp on maksuton mobiililaitteen etusovellus. Saat sovelluksella käyttöösi etuja korttiostoksistasi ilman kuponkeja, koodeja tai etukortteja. Hyödynnä edut, maksa ostokset Nordean kortilla, ja tarjouksen mukainen summa maksetaan suoraan pankkitilillesi.

Lataa sovellukset mobiililaitteesi sovelluskaupasta.

Vinkit mobiilipalveluihin antoi Joakim Jokisalo Nordeasta

Teksti: Riikka Karppinen

Kuvat: Johanna Taskinen

Kopioi sivun linkki: